Najnovije vesti
Home / Vesti / U toku rekonstukcija OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru -RADOVI NEĆE BITI ZAVRŠENI DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE
U toku rekonstukcija OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru -RADOVI NEĆE BITI ZAVRŠENI DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE

U toku rekonstukcija OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru -RADOVI NEĆE BITI ZAVRŠENI DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE

Osnovna škola ,,Ljubica Radosavljević Nada“ iz Zaječara dobija sve lepši izgled. Radovi na rekonstrukciji škole uveliko su u toku pa je sada već  izvesno, kako nam je rekao direktor ove škole Novica Dimitrijević, da oni neće biti završeni do početka nove školske godine. Zato će septembra meseca u novim učionicama nastavu pohađati samo učenici od prvog do četvrtog razreda, kao i predškolci, dok će učenici od petog do osmog razreda nastavu pratiti u Srednjoškolskom centru u popodnevnim satima.

Škola je 2011/2012 školske godine krenula sa projektom čija je vrednost tada bila 40 miliona dinara. Godine su prolazile ali nije bilo nikakvog rezultata. Poslednjih godinu dana pomaka ima, a vrednost projekta otišla je na 145 miliona dinara bez PDV-a, a sada su se radovi proširili pa će vrednost biti i veća. Nakon osam godina čekanja ovaj projekat je došao na red. Projektom radi se kompletno renoviranje škole, od fasade, stolarije, podova, preko instalacija, rasvete, fiskulturne hale, radijatora, kapije na svim ulazima. Direktor ističe da su kvalitet radova i bezbednost dece na prvom mestu, ali i da će se promeniti celokupni izgled škole.

„Radovi su počeli negde krajem marta meseca i to ide svojim tokom. U startu je to išlo malo brže a sad je tempo usporeniji jer se čekalo na neki materijal koji je danas i stigao. Do sad je dosta toga urađeno. Očekivali smo da će radovi do početka nove školske godine biti završeni kako decu nebi selili u druge škole. Međutim, to nije bilo moguće. Zato nam je sada cilj da se osposobi jedan deo škole. Niži razredi će početi školsku godinu ovde u dve smene dok se ne završe radovi, iako smo uveli bili zadnjih godina jednosmenski rad, dok će viši razredi verovatno biti u Ekonomskoj školi u popodnevnoj smeni, o čemu tek treba da se konsultujemo sa Školskom upravom. Što se radova tiče, radilo se gotovo sve. Za sada je samo polovina učeonica renovirano. Teško je prognozirati kada će radovi biti završeni, ali očekujemo da to bude do kraja ove godine“, istakao je Dimitrijević.

On je dodao da će renoviranje škole značiti dosta za decu.

„Imali smo problema sa grejanjem, stolarija je bila propala načisto pa ni jedan prozor nije mogao da se zatvori kako treba, duvao je vetar na sve strane, u hodnicima skoro da i nije bilo radijatora, pa smo se mučili da se postigne neka temperatura povoljna za decu. Od sada naši učenici više neće da imaju te probleme, neće se smrzavati zimi. Imamo i nove kotlove koje nam je kupio grad prošle godine, a sada se u kotlarnici sređuje i elektro instalacija“, rekao je Dimitrijević.

Osnovna škola Ljubica Radosavljević Nada sagrađena je 1972. godine i trenutno broji oko 600 đaka. Prema rečima direktora, do sada su rađeni manji radovi na školi, a ovo je prva veća rekonstrukcija.

Investiciju finansira republička Kancelarija za javna ulaganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>