Najnovije vesti
Home / Vesti / U toku akcija pružanja pomoći ugroženom meštaninu Tabakovca
U toku akcija pružanja pomoći ugroženom meštaninu Tabakovca

U toku akcija pružanja pomoći ugroženom meštaninu Tabakovca

Članovi Štaba za vanredne situacije u Zaječaru sa ekipom putara, Crvenog krsta, lekara, pripadnicima Sektora za vanredne situacije, su danonoćno na terenu. U toku je akcija pomoći bolesnom meštaninu Tabakovaca, udaljenog zaječarskog sela. 

Zbog dijalize koju je potrebno primeniti, a zbog nepristupačnosti terena i velikih snežnih nanosa, ekipa Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta, članova Gradskog štaba za vanredne situacije Zaječara i Urgentnog centra krenula je ka Tabakovcu kako bi zbrinula pacijenta kome je neophodna pomoć.

Podsetimo, zaječarski Crveni krst po nalogu Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, već nekoliko dana dostavlja hranu iz Narodne kuhinje korisnicima u selima. Organizovani su i preventivni pregledi za starije stanovništvo u saradnji sa Domom zdravlja, sa mobilnom ekipom lekara. Kako kažu u Štabu, preduzimaju se sve mere i reaguje se gde god se ukaže potreba zbog otežanih uslova funkcionisanja uzrokovanih teškim vremenskim prilikama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>