Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Timoku se nadaju opstanku: SAD SVE ZAVISI OD SPONZORA
U Timoku se nadaju opstanku: SAD SVE ZAVISI OD SPONZORA
IPAK OPTIMIZAM: Ivan Vučković, Branislav Đorđević, Vladimir Sandulović

U Timoku se nadaju opstanku: SAD SVE ZAVISI OD SPONZORA

Fudbalski srpskoligaš Timok iz Zaječara je u velikim problemima. Vodeći ljudi iz kluba pregovaraju sa novim sponzorom. A ako ti razgovori ne uspeju nastavak prvenstva je pod znakom pitanja.  Neki veruju u čudo. Ali ipak  više ima pesimizma nego optimizma, a mnogi prblemi izgledaju nerešivi. Jedan od optimista je predsednik kluba je Branislav Đorđević, koji je rekao da sponzora ima sve manje, pa novca nije bilo ni za najosnovnije potrebe.

„Iza nas je najslabija sezona od osnivanja kluba, a sledeće godine obeležićemo vek postojanja. Rešenje za probleme jesenas nismo nismo uspeli da pronađemo. Neko drugi je napravio ogromne gubitke. Žiro-račun je blokiran, a Grad po novom zakonu o sportu ne može da nam pomogne. Sponzora je sve manje pa novca nismo imali ni za najosnovnije potrebe.  Predlagali su nam da se klub ugasi  i krene od nule, ali smo ubeđeni da možemo da ga očuvamo, kaže najnoviji predsednik kluba Branislav Đorđević, I dodaje: Sve to ipak ide teže nego što smo očekivali“, istakao je Đorđevć.

Sekretar kluba Ivan Vučković ovako komentariše situaciju u klubu:

„Opšta besparica odrazila se na sastav tima. Bez para nismo mogli da angažujemo pojačanja, bili smo primorani da se oslonimo na naša mlade igrače iz kadetskog pogona. Na nekim utakmicama bilo je i po devet bonus  igrača u sastavu  koji su mogli ravnopravno da se nose sa iskusnijim i starijim igračima. Nema predaje, idemo dalje,  iskusniji smo za šest meseci,  pa u nastavku očekujem bolje igre, a u toku su pregovori sa jakim sponzorom, koji je spreman da reši sve probleme u klubu. Dok je bilo para trošilo se ne sve i svašta. Na papreno skupe pripreme u Antaliji (Turska), nepotrebne karantine, trenere sa spornim znanjem, neproverene fudbalere, hotelske smeštaje i kafanske račune bez mere. Plaćali su skupe igrače sa strane, a i u isto vreme zapostavili naše koji su zato odlazili u druge klubove. I sada za sve te javašluke, plaćemo velike cehove. Ako uspešno ne okončamo razgovore sa sponzorom pitanje je kako ćemo nastaviti na proleće“, naglašava  Vučković.

Trener Timoka, Vladimir Sandulović je povodom teške situacije da je sastav tima bio tanak ali da su pružili maksimum na terenu.

„Iz kadetskog pogona  najbolje smo priključili prvom timu, a to je za njih bio preveliki zalogaj. Sastav tima je bio tanak. Golobradi mladići nisu bili spremni da ispune zahteve srpskoligaškog ranga. Pružali su maksimum, želeli su uspehe i pobede, ali za veće domete nisu imali iskustva. Škripalo je na više mesta , ali nekako smo zatvarali rupe. Na nekim utakmicama poletarci su bili ranopravni, ali je neiskustvo uzelo danak. U opticaju je još 45 bodova a uz nekoliko novajlija mogli bi smo do opstanka“, istakao je Sandulović.

S.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>