Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Timočkoj krajini tmurno i maglovito
U Timočkoj krajini tmurno i maglovito

U Timočkoj krajini tmurno i maglovito

Vreme u Timočkoj krajini danas pretežno oblačno, u okolini Bora pada sitna izmaglica. U Zaječaru u 9 sati izmereno -4 stepena, U Negotinu -4, na Crnom vrhu izmereno -10 stepeni. 

Iz Preduzeća  za puteve Zaječar obaveštavaju da je mehanizacija za zimsko održavanje puteva u punoj pripravnosti na punktovima i spremna  za intervencije.

U slučaju padavina ili po nalogu investitora, mašine su spremne za čišćenje i održavanje gradskih ulica i opštinskih puteva, kažu u ovom preduzeću.

Na putevima II prioriteta mestimično ima snega  2 cm, dok snega na kolovozima III priorieta ima do 3 cm.
Vidljivost je smanjena zbog magle, preko prevoja Čestobrodica do 60 m, u okolini Negotina i Klokočevca do 100 m, na prevojima u okolini Sokobanje do 100m.
Učestali sitni odroni na prilazu Babinom zubu, a moguće je i poleđivanje usled niskih temparatura.

Prema izgledima vremena za narednih nedelju dana, u utorak ujutro će biti slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost koja će se ponegde u nižim predelima i u Timočkoj Krajini zadržati duže tokom dana. U ostalim predelima pretežno sunčano.

Međutim, meteorolozi najavljuju dosta toplije vreme, u nekim krajevima razlika u temperaturi će biti i do 10 stepeni. A sa višim temperaturama doći će i do otapanja leda, međutim, kako navode iz RHMZ, taj proces se neće odvijati brzo. Prema njihovim rečima, vodostaj reka je jako nizak i pošto će samo topljenje da se odvija postepeno, ne preti nam nikakva opasnost od poplava.

- Može da dođe do formiranja čepova na suženjima i kod mostova, kao i povećanog nivoa vode, ali on ne može da dođe ni do granice redovne opasnosti od poplava a kamoli vanredne – tvrde u RHMZ-u.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>