Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Timočkoj krajini tmurno i oblačno, provejava sneg
U Timočkoj krajini tmurno i oblačno, provejava sneg

U Timočkoj krajini tmurno i oblačno, provejava sneg

Na teritoriji istočne Srbije od jutros pada slab sneg praćen vetrom promenljivog intenziteta. 

Na putevima I i II prioriteta kolovozi su vlažni, mestimično ima snega preko Čestobrodice. Kolovozi puteva III prioriteta takođe vlažni, mestimično ima snega u višim predelima na teritoriji Lukova, Bora i Žagubice.
Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali, gde je moguća i pojava ledenica u tunelima.

Na putevima u Srbiji saobraćaj je pojačan, a vozačima se u jutarnjim i kasnim večernjim satima savetuje oprez zbog mraza i moguće poledice usled niskih temperatura, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali još ima zaostalog snega na kolovozima, pa se savetuje oprezna vožnja i obavezno korišćenje zimske opreme.

Sa većim oprezom treba prolaziti deonice kroz stenske useke i klisure usled mogućih odrona, a najviše ih ima duž ibarske, đerdapske i dunavske magistrale, navodi AMSS.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti suvo, u većini dana pretežno sunčano, a u Timočkoj Krajini će biti oblačno i  tmurno uz mogućnost provejavanja slabog snega.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>