Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Timočkoj krajini oblačno, toplije nego prethodnih dana
U Timočkoj krajini oblačno, toplije nego prethodnih dana

U Timočkoj krajini oblačno, toplije nego prethodnih dana

Kako je Republički hidrometeorološki zavod danas saopštio, u Srbiji će ovog petka biti pretežno oblačno i još toplije, najniža temperatura biće od minus tri do osam, najviša od 10 do 16 stepeni, dok će u Timočkoj Krajini biti tri stepena.

U Timočkoj krajini oblačno i bez padavina. U Zaječaru u 9 sati izmereno 0 stepeni, u Negotinu -1, na Crnom vrhu 6 stepeni.
Na putevima II prioriteta ima snega do 2 cm, na putevima III prioriteta do 3 cm. Vidljivost je normalna.
Ima učestalih sitnih odrona na prilazu Babinom zubu, Đerdapskoj magistrali, na putu Knjaževac-Kalna i Knjaževac-Sokobanja. Postoji mogućnost poleđivanja usled niskih temparatura.

Saobraćaj se, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama i temperaturama koje su iznad proseka za ovo doba godine, odvija bez prekida i zastoja. Vozače ka planinama očekuje dobra prohodnost, a takođe i ka zimskim turističkim centrima, kažu u AMSS.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno oblačno, mestimično se očekuje kiša, a u planinskim predelima sneg. Do ponedeljka će biti relativno toplo sa temperaturom iznad i znatno iznad prosečnih vrednosti, od utorka u osetnijem padu, a najviše dnevne vrednosti oko ili malo ispod prosečenih vrednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>