Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Timočkoj krajini i dalje hladno
U Timočkoj krajini i dalje hladno
Foto: Timok zaleđen, januar 2017

U Timočkoj krajini i dalje hladno

U istočnoj Srbiji oblačno vreme, povremeno pada slaba susnežica u okolini Negotina i Kladova. Iako se u narednim danima u ostatku Srbije očekuje poprilično toplije vreme, meriće se i do 14 stepeni, u Timočkoj krajini i dalje hladno. 

Danas se u celoj Srbiji tokom jutra očekuje pojava slabog  i umerenog  mraza, mestimično sa maglom i niskom oblačnošću koja će se u Timočkoj Krajini zadržati veći deo dana. U Zaječaru i Negotinu u 9 sati izmereno -3 stepena, na Crnom vrhu -9, na Babinom zubu -3 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam  dana, u Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i toplije. U sredu u severnim, zapadnim i centralnim krajevima mestimično kiša, koja će se ujutru ponegde lediti na tlu. Krajem perioda u južnim krajevima naoblačenje sa kišom. Jutarnji mraz se ne očekuje, a maksimalna temperatura u većini mesta od 8 C do 14 C.

Iz Preduzeća za puteve Zaječar obaveštavaju da je mehanizacija za zimsko održavanje puteva u punoj pripravnosti na punktovima i spremna za intervencije. U slučaju padavina ili po nalogu investitora,  mašine su spremne za čišćenje i održavanje gradskih ulica i opštinskih puteva.

Na putevima II prioriteta  mestimično ima snega na kolovozu do 2cm, a na kolovozima III prioriteta snega ima do 3 cm. Vidljivost je zbog magle smanjena u višim predelima Bora, Negotina i Zaječara do 100 m, kao i preko prevoja Čestobrodica do 60 m. Učestali su sitni odroni na prilazu za Babin zub i na putu za Glavicu, Grzu i Boljevac.

Postoji mogućnost poleđivanja usled niskih temperatura.

Na putevima u Srbiji vozačima se savetuje oprez i sporija vožnja zbog poledice i odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>