Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U SUSRET LETU: Danas pakleno vruće, temperatura u Zaječaru preko 30 stepeni!
U SUSRET LETU: Danas pakleno vruće, temperatura u Zaječaru preko 30 stepeni!

U SUSRET LETU: Danas pakleno vruće, temperatura u Zaječaru preko 30 stepeni!

U Srbiji će danas u većem delu dana biti sunčano i toplo, dok su posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u jugoistočnim krajevima mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar. Najniža temperatura biće od 12 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

U Zaječaru danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura 31 stepen.

Biometeorološke prilike, zbog dalјeg porasta maksimalne dnevne temperature vazduha, neće pogodovati hroničnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu zamaranja i glavobolјe.

Saobraćaj na auto-putevima u Srbiji jutros je umerenog intenziteta, na naplatnim rampama prolazi se bez dužih zadržavanja, a slično je i na drugim državnim putevima prvog i drugog reda, na kojima nema zastoja i prekida, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, vožnju je potrebno prilagoditi posetavljenoj saobraćajnoj signalizaciji, a posebnu pažnju obratiti na bezbednost radnika i putara, dodaje se u saopštenju. Kako se ukazuje, ušli smo u period sa pravim letnjim temperaturama, a prognozirana tempertura za danas u najtoplijem delu dana u pojedinim krajevima naše zemlje kretaće se i preko 30. podeoka.

Vozačima se preporučuje da prave češće pauze i odmore u vožnji, kao i da izbegavaju putovanje u najtoplijem delu dana. I pored povoljnih vremenskih prilika savetuje se puna opreznost u vožnji, jer letnja sezona počinje pa je i veće prisustvo vozila na frekventnijim putevima, što svakako zahteva više pažnje.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Na teretnim terminalima, na graničnom prelazu Batrovci zadržavanja su oko 60 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>