Najnovije vesti
Home / Sport / U susednoj Bugarskoj veliko interesovanje za BALKAN KUP ZAJEČAR
U susednoj Bugarskoj veliko interesovanje za BALKAN KUP ZAJEČAR

U susednoj Bugarskoj veliko interesovanje za BALKAN KUP ZAJEČAR

Prvi međunarodni turnir u malom fudbalu „Balkan kup Zaječar“, koji će biti održan narednog vikenda u Sportskoj hali na Kraljevici, izaziva veliko interesovanje u susednoj Bugarskoj.

Turnir „Balkan kup Zaječar“, kako navodi jedan od organizatora Neli Nikolić, u startu je zamišljen kao susret šest fudbalskih ekipa, tri iz Srbije i tri iz Bugarske, međutim, posle prve reklame koja je objavljena putem društvenih mreža, interesovanje u susednoj Bugarskoj je bilo ogromno.

„Posle prve reklame koja je objavljena putem društvenih mreža, vest o turniru je izazvala pravi „bum“ kod Bugara. Pripreme za „Balkan kup Zaječar 2020″ traju više od pet meseci, a sada sa velikim zadovoljstvom mogu reći da se pripreme za prvi međunarodni turnir u mini fudbalu privode kraju“, kaže Neli Nikolić i dodaje:

„Velikim zalaganjem predsednika Bugarske asocijacije mini fudbala Dimitra Nikolova, broj takmičara iz bugarske je dostigao brojku od blizu 200 fudbalera, što je dosad neviđeno u Timočkoj Krajini a možda i šire. Ovih dana je rešen najveći problem, obezbeđen je smeštaj za 193 fudbalera iz 16 bugarskih gradova, kao i smeštaj za još 89 Bugara koji će u našem gradu boraviti kao turisti, tj. publika koja će pratiti turnir“.

Nikolić navodi da će u Zaječaru tokom trajanja turnira, od 7. do 9. februara, boraviti bugarski sportisti i turisti iz gradova i opština: Kozloduj, Pleven, Loveč, Vrbovo, Teteven, Blagoevgrad, Montana, Krdžali, Vidin, Mirkovo, Belogradčik, Pirdop, Vraca Botevgrad, Sliven i Stara Zagora.

Plaćanje smeštaja i ishrane za sportiste iz Bugarske je u potpunosti finansirano od strane Bugarske asocijacije mini fudbala (BAMF), takođe navode organizatori, a osim bugarskih na turniru će učestvovati i tri zaječarske ekipe.

„Ovom prilikom se zahvaljujem na velikoj podršci i pomoći gradonačelniku Bošku Ničiću, pomoćniku gradonačelnika za sport Milanu Stankovću i predsedniku Fudbalskog saveza grada Zaječara Miloradu Vučkoviću“, kaže Nikolić i dodaje:

„To koliko je ovaj turnir shvaćen ozbiljno govori i to da će delegat na svim mečevima biti proslavljeni fudbalski sudija iz Bugarske Evgeni Gerov, dok će glavni medijski pokrovitelj biti SPORTAL.BG, najuticajniji sportski portal u Bugarskoj. Inače, Gerov je svojevremeno sudio utakmice u UEFA takmičenjima, odnosno nekadašnji Kup Uefa i Kup Šampiona“.

Turnir počinje u petak 07. februara u 14.30 u Sportskoj hali na Kraljevici i trajaće do nedelje 09. februara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>