Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Srbiji danas KIŠA, a ponegde SNEG!
U Srbiji danas KIŠA, a ponegde SNEG!

U Srbiji danas KIŠA, a ponegde SNEG!

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas u južnim i istočnim krajevima očekuju obilnije padavine, od 30 do 40 litara za 24 sata, lokalno i više, a na višim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U većem delu zemlje danas će biti oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Na višim planinama predviđa se vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva. Posle podne i uveče očekuje se slabljenje i postepeni prestanak padavina prvo u zapadnim i centralnim delovima a najkasnije u jugoistočnim. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni Celzijusa na severu.

U Zaječaru danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura 8 stepeni. U nedelju sunčano ali hladno, minimalna temperatura 8, najviša dnevna 13 stepeni. Od ponedeljka sunčano i toplije.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti bolovi u kostima, glavobolјa i neraspoloženje.

Nešto je veći broj vozila i pojačan saobraćaj na važnijim i frekventnijim putevima, ali i na auto-putevima.

Dolazak hladnijeg vremena sa nižim temeperaturama, kao i česte promene vremena sa povremenim pljuskovima, sa maglom i sumaglicom po kotlinama i dužinom rečnih tokova zahtevaju veću pažnju u vožnji, piše u saopštenju AMSS-a.

Prema najavama RHMZ-a, na višim planinama iznad 1.600 metara nadmorske visine očekuju se snežne padavine na koje vozači moraju biti spremni, jer je moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>