Najnovije vesti
Home / Društvo / U Srbiji 35 slučajeva korona virusa – Časovi na RTS ako korona zatvori škole, iz Rumunije zabranjen ulazak u Srbiju
U Srbiji 35 slučajeva korona virusa – Časovi na RTS ako korona zatvori škole, iz Rumunije zabranjen ulazak u Srbiju
Foto: pixabay

U Srbiji 35 slučajeva korona virusa – Časovi na RTS ako korona zatvori škole, iz Rumunije zabranjen ulazak u Srbiju

U Srbiji je u petak potvrđeno još 11 slučajeva zaraženih virusom korona. Sedam je objavljeno u petak ujutru, a o nova četiri javnost je u petk uveče obavestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je dodao da se ukupan broj zaraženih popeo na 35 i da je u petak testirano 25 ljudi, a do sada ukupno 239 osoba.

Vlada Srbije privremeno je zabranila odnosno ograničila ulazak i kretanje stranim državljanima koji dolaze iz Rumunije, radi sprečavanje širenja virusa korona.

U Beogradu, na Klinici za infektivne bolesti, leži 10 obolelih, od kojih nijedan nije na respiratoru, niti u teškom stanju. Ista je situacija i sa šestoro zaraženih u Nišu. U Vojvodini ima pet obolelih, od čega je četvoro na novosadskoj Klinici za infektivne bolesti, a jedan u Opštoj bolnici Pančevo. Od četvoro zaraženih smeštenih u KC Vojvodine, dvoje je bolje u odnosu na prethodni dan, a jedan je i dalje u teškom stanju.

Četvrti, prebačen u petak iz Kikinde, nije na respiratoru, ali je pod neprestanim monitoringom. Pacijent u Pančevu je nešto bolje.

Škole u Srbiji se zasada ne zatvaraju, ali Vlada Srbije planira da, ukoliko do toga dođe, uvede onlajn nastavu. Za to je pripremljen i precizan plan. Kako „Novosti“ saznaju, učenici će lekcije pratiti na programima Radio-televiziji Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>