Najnovije vesti
Home / Društvo / U Srbiji 12 obolelih od virusa korona – Za 11h zakazan novi sastanak državnog vrha i epidemiologa zbog donošenja novih mera
U Srbiji 12 obolelih od virusa korona – Za 11h zakazan novi sastanak državnog vrha i epidemiologa zbog donošenja novih mera

U Srbiji 12 obolelih od virusa korona – Za 11h zakazan novi sastanak državnog vrha i epidemiologa zbog donošenja novih mera

Kako se navodi na sajtu covid19.rs, u Srbiji je do danas u 8 časova registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva Kovid-19.

Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kaže za RTS da od sedam novozaraženih pacijenata, jedan u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku, a ostali umerenu.

Od sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji, pet je povezano sa dve žene za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom Švajcarske koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19, prenose „Novosti“.

„Ovakav skok u broju obolelih je jednim delom neodogovrnost prema kolektivu, okolini. Potiču od jednog izvora. Apelujem na građane da poštuju apele nadležnih. Ako ste prehlađeni, kijate, nemojte ići na sastanke i skupove, nemojte praviti žurke“, istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje da imamo veći broj obolelih i to uglavnom iz tog jednog izvora.

„Desilo se da se organizuje jedan skup i da je jedna osoba bila zaražena i u ovom trenutku imamo veliki broj zaraženih“, napominje Stevanović.

Danas za 11h zakazan je novi sastanak državnog vrha i epidemiologa u vezi sa donošenjem novih mera zbog širenja virusa korona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>