Najnovije vesti
Home / Društvo / U školu još sutra, a zatim mini JESENJI RASPUST
U školu još sutra, a zatim mini JESENJI RASPUST

U školu još sutra, a zatim mini JESENJI RASPUST

Na prvu kratku pauzu – jesenji raspust, osnovci će od petka, a predviđeno je da traje četiri dana od 9. do 12. novembra.

Jesenji rasput traje ukupno četiri dana, jer se spaja sa vikendom i državnim praznikom Dan primirja u Prvom svetskom ratu, pa će đaci odmarati od petka, 9. novembra do ponedeljka, 12. novembra.

Prema Kalendaru obrazovno vaspitnog rada za školsku 2018/2019. godinu, u toku školske godine osnovci imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Srednjoškolci, za razliku od osnovaca, imaju tri raspusta – zimski, prolećni i letnji raspust.

Zimski raspust će i ove godine biti podeljen na dva dela.

Za učenike osnovnih škola prvi deo po kalendaru počinje u četvrtak, 3. januara 2019. godine, a završava se u utorak, 8. januara, ali će zbog Nove godine neradni biti i 1. i 2. januar. Poslednji radni dan u 2018. je 31. decembar koji pada u ponedeljak i on je za osnovce radni, ali ne i za srednjoškolce, kojima upravo tog dana počinje prvi deo zimskog raspusta.

Što se tiče drugog dela zimskog raspusta, on za sve učenike traje od petka, 1. februara do četvrtka, 14. februara, a na njega se naslanja Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara, kada počinje drugo polugodište.

Dobra vest je što se naredne godine uskršnji praznici naslanjaju na prvomajske, tako da će uz spajanje sa vikendom, deca na prolećnom raspustu praktično biti od petka, 26. aprila do nedelje, 5. maja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>