Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U ritmu Štrausa 490 maturanata plesalo je danas na zaječarskom trgu! (FOTO + VIDEO)
U ritmu Štrausa 490 maturanata plesalo je danas na zaječarskom trgu! (FOTO + VIDEO)

U ritmu Štrausa 490 maturanata plesalo je danas na zaječarskom trgu! (FOTO + VIDEO)

OKO 490 MATURANATA PLESALO JE DANAS NA ZAJEČARSKOM TRGU U OKVIRU MANIFESTACIJE „MATURANTSKI PLES“ -„EUROPEAN QUADRILLE DANCE FESTIVAL“.

Obučeni u crvene i bele majce, sa balonima i kišobranima u ruci plesali su na radost svih prisutnih. Prizor za ponos i uživanje! 

U  Zajеčaru sе ova manifеstacija obеlеžava jubilarni 10. put

„Ovo je najdraža manifestacija koju CEKIT organizuje. Ponosan sam na svu ovu decu koja završavaju srednju školu. Lepo je videti ovu mladost na centru. Priključili su nam se i maturanti iz specijalne škole“, rekao je Zoran Stamenković direktor CEKITA u Zaječaru.

Nakon što je završen ples, po tradiciji, zaječarski maturanti su, u prisustvu roditelja, nastavnika, prijatelja i mnogobrojne publike, igrali u kolu.

Maturanti širom Srbije, ali i sveta, danas su tačno u podne plesali istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa (Slepi Miš).

Manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival“ ili „Maturantski Ples“ u Srbiji je počela 2005. godine, a prvi grad koji se priključio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je Kraljevo. Posle Kraljeva, 2006. godine priključio se i Niš, a od 2007. godine i mnogi drugi gradovi, Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Smederevo, Pirot, Zaječar, Negotin, Kruševac, Trstenik, Ćuprija, Vršac, Alibunar, Kikinda, Lapovo, Svilajnac, Prokuplje, Novi Pazar, Bela Crkva, Priboj, Nova Varoš, Sjenica, Užice, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac…

Nakon plesa za Ginisa maturantsko kolo na zaječarskom skveru – VIDEO 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>