Najnovije vesti
Home / Društvo / U prvom kvartalu iduće godine REKONSTRUKCIJA PRUGE OD NIŠA PREKO ZAJEČARA DO MAJDANPEKA
U prvom kvartalu iduće godine REKONSTRUKCIJA PRUGE OD NIŠA PREKO ZAJEČARA DO MAJDANPEKA

U prvom kvartalu iduće godine REKONSTRUKCIJA PRUGE OD NIŠA PREKO ZAJEČARA DO MAJDANPEKA

Narodni poslanik Milija Miletić na nedavnom zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije zatražio je da se pruga od Niša preko Svrljiga, Knjaževca, Zaječara do Majdanpeka · rekonstruiše.

Miletić ističe da će se rekonstrukcijom pruge znatno unaprediti jugoistok Srbije, te da se ne dozvoli da se ova putna veza ugasi.

„Zatražio sam organizovanje sastanka predstavnika Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, ministarke Zorane Mihajlović, predstavnika Železnice Srbije i lokalnih samouprava: Svrljig, Knjaževac, Zaječar, Negotin, Bor i Majdanpek u vezi unapređenja i rekonstrukcije pruge od Niša do Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, Negotina, Prahova, Bora i Majdanpeka“, rekao je Miletić.

Miletić je podneo i amandman na Član 9. Zakona o železnicama.

Nakon izlaganja poslanika Miletića, Skupštini se obratila i ministarka Zorana Mihajlović koja je tom prilikom istakla da će u toku iduće godine, u prvom kvartalu, početi rekonstrukcija pomenute pruge.

One comment

  1. Dr Milanče Mitovski

    Kao svrljiški zet, zahvaljujem se narodnom poslaniku poštovanom gospodinu Miliji Miletiću za pokretanje inicijative rekonstrukcije železničke pruge na liniji Niš-Timočka Krajina. Predlažem privrednicima i rukovodstvima u Timočkoj Krajini da podrže predlog i da mu se pridruže u realizaciji i da ubede Zoranu Mihajlović da je taj potez neophodan i sveukupno potreban. Ovim će putovati i oni brže (ne pet sati u jednom pravcu, ako stignu), bistro i sigurnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>