Najnovije vesti
Home / Vesti / U pripremi Plan upisa učenika srednjih škola za školsku 2018/19. godinu
U pripremi Plan upisa učenika srednjih škola za školsku 2018/19. godinu

U pripremi Plan upisa učenika srednjih škola za školsku 2018/19. godinu

U Zaječarskom upravnom okrugu održan je sastanak vezan za pripremu Plana upisa učenika srednjih škola za školsku 2018/19. godinu. Planom upisa biće utvrđen broj učenika koji će se upisati u srednje škole po područjima rada, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja.

Akcenat je stavljen na potrebe privrede za kadrovima, pa se zato u realizaciji ovog Plana akivno uključuje  Privredna komora Srbije, odnosno na regionalnom nivou – Regionalna  privredna  komora  Zaječarskog i Borskog upravnog okruga koja ima zadatak da, u saradnji sa poslodavcima prikupi podatke o potrebnim i deficitarnim kadrovima kako bi se u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, Nacionalnom službom za zapošljavanje, školama, školskom upravom pripremio plan upisa koji će oslikavati realne potrebe privrednog razvoja lokalne sredine, odnosno regiona.

Sastanak je u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sazvala Jasna Vasić, rukovodilac Školske uprave Zaječar, a prisustvovali su i Tatjana Račić, stručni saradnik u Regionalnoj privrednoj komori, Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga, Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga, predsednici opština i predstavnici lokalnih samouprava sa područja oba okruga, predstvanici Nacionalne službe za zapošljavanje i direktori srednjih stručnih škola.

Foto: zajecarski.okrug.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>