Najnovije vesti
Home / Bor / U okviru Evropske nedelje sporta: „Sportski izazov“ u Boru
U okviru Evropske nedelje sporta: „Sportski izazov“ u Boru

U okviru Evropske nedelje sporta: „Sportski izazov“ u Boru

U Boru će se u ponedeljak, 23. septembra, tačno u podne, održati ,,Sportski izazov“, u okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji. Sportski izazov podrazumevaće istovremeno nadmetanje između Bora i Knjaževca u učešću što većeg broj mladih, ali i žitelja svih generacija u različitim sportskim aktivnostima. Učesnici će biti izazvani da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi.

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvataće košarkaško takmičenje ,,Oko Evrope“, u kome će se igrači u timovima do troje učesnika takmičiti u šutiranju na koš. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

Šef Delegacije  Evropske Unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta:

„Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu. Sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Evropska Unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta su udružili snage da pokrenu Evropsku nedelju sporta pod sloganom BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. do 30. septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!“

Evropska nedelja sporta će se održati od 23. do 30. septembra širom Srbije, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Tokom Evropske nedelje održaće se niz sportskih i edukativnih događaja, namenjenih svim generacijama, u cilju podizanja svesti o važnosti sporta i fizičkih aktivnosti, kao i zdravog života.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>