Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U martu beogradski izbori, parlamentarni kad dođe vreme za njih -Boško Ničić izabran za člana predsedništva SNS-a
U martu beogradski izbori, parlamentarni kad dođe vreme za njih -Boško Ničić izabran za člana predsedništva SNS-a

U martu beogradski izbori, parlamentarni kad dođe vreme za njih -Boško Ničić izabran za člana predsedništva SNS-a

NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA SRPSKE NAPREDNE STRANKE ODRŽANOJ DANAS U BEOGRADU IZNET  STAV  DA SE U MARTU IDE SAMO NA REDOVNE IZBORE, A NA PARLAMENTARNE KADA IM JE VREME – BOŠKO NIČIĆ, GRADONAČELNIK ZAJEČARA, IZABRAN JE ZA ČLANA PREDSEDNIŠTVA SNS-A – OČEKUJE SE DA NA SEDNICI PREDSEDNIŠTVA OVE STRANKE, ZAKAZANOJ ZA 17.00 ČASOVA, NIČIĆ BUDE IZABRAN ZA POTPREDSEDNIKA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Danas je u Beogradu održana sednica GO Srpske napredne stranke na kojoj se raspravljalo o redovnim izborima koji treba da se održe u Begoradu, kao i o eventualnom raspisivanju parlamentarnih izbora.

U martu će biti održani redovni beogradski izbori, odlučio je Glavni odbor SNS usvajajući time predlog lidera stranke Aleksandra Vučića. Novinare je o toj odluci obavestila članica Predsedništva stranke Maja Gojković, koja je rekla da je odluka doneta nakon veoma sadržajne rasprave, da je za nju glasalo više od 500 članova GO, a sako su četiri bila protiv.To znači da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti zajedno s beogradskim, a odluku je Gojković obrazložila kao odluku u interesu Srbije, a manje u interesu SNS, ističući da je u ovom momentu apsolutno neophodno da postoji stabilna parlamentarna većina.O kandidatu naprednjaka za beogradske izbore, kako je rekla, i o timu za te izbore, razgovaraće se na stranačkim organima, pre svega beogradskim.

Govoreći o argumentima protiv zajedničkih izbora, predsednik Aleksandar Vučić je naveo da iz ugla stranke njih definitivno nema.

Ali iz ugla države, dodao je, postoji jedan.
„Mi ne kupujemo glasove, možemo na oči narodu jer imamo šta da pokažemo, ali se brinem jer nećemo moći da razgovaramo o Kosovu i reformama… I još nešto, ako idemo na parlamentarne, ima li smisla da ostavimo istog premijera Anu Brnabić ili predsednicu Skupštine Maju Gojković”, zapitao je Vučić.

Mislim da i jedna i druga odlično obavljaju posao, rekao je Vučić.

Na današnjoj sednici, Boško Ničić, gadonačelnik Zaječara, izabran je  za člana predsedništva Srpske napredne stranke, a očekuje se da na sednici predsedništva ove stranke, zakazanoj za 17 časova Ničić bude izabran i za potpredsednika SNS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>