Najnovije vesti
Home / Vesti / U ISTOČNOJ SRBIJI PRAVI ZIMSKI DAN: Oblačno i hladno, ponegde sa snegom!
U ISTOČNOJ SRBIJI PRAVI ZIMSKI DAN: Oblačno i hladno, ponegde sa snegom!

U ISTOČNOJ SRBIJI PRAVI ZIMSKI DAN: Oblačno i hladno, ponegde sa snegom!

U Srbiji će biti oblačno, u većini mesta uglavnom suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Na severu ujutro i pre podne ponegde slaba kiša, na istoku i u planinskim krajevima sa snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a na planinama biće i snežnih nanosa.

Duvače slab i umeren vetar, u košavskom području i na istoku jak, istočni, jugoistočni. U Južnom Banatu i Pomoravlju povremeno sa olujnim udarima.

Jutarnja temperatura kretaće se od nule do dva, najviša dnevna od dva do pet stepeni Celzijusa.

U Zaječaru će biti oblačno, uz povremeno slabu kišu i sneg i jak istočni i jugoistočni vetar. Temperatura će biti bez većeg kolebanja od nula do dva stepena Celzijusa.

U Srbiji će u nedelju i ponedeljak biti pretežno oblačno, hladno, mestimično sa slabim snegom, uglavnom na jugu i istoku uz formiranje snežnog pokrivača, a u planinskim predelima i snežnih nanosa. Duvaće umeren i jak vetar, u košavskom području povremeno i olujni, jugoistočni. U ponedeljak će vetar oslabiti i biti postepeni prestanak padavina. Od utorka će biti toplije, povremeno sa kišom.

Auto-moto savez Srbije ove subote upozorava vozače na pojačan vetar i na jače bočne udare, koji u vožnji, a posebno kada brzina nije prilagođena, mogu biti opasni.

AMS podseća da ulazimo u još jedan period kada će kiša i mokri kolovozi predstavljati veliku opasnost u vožnji.
Na autoputevima nema zastoja i prekida, dok se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja.
Nešto veći broj vozila očekuje se u večernjim satima, a pre svega na ulicama u većim gradskim sredinama.
Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.
Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>