Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U istočnoj Srbiji otežan saobraćaj, snežni nanosi, temeprature od -2 do -9…
U istočnoj Srbiji otežan saobraćaj, snežni nanosi, temeprature od -2 do -9…

U istočnoj Srbiji otežan saobraćaj, snežni nanosi, temeprature od -2 do -9…

Sneg umerenog do jakog inteziteta pada na celoj teritoriji istočne Srbije, osim u Knjaževcu. Takođe, na celoj teritoriji duva umeren do jak vetar.

Autobuski saobraćaj ka zaječarskim selima od jutros  je veoma otežan, ali su autobusu stigli do svih sela osim do Marinovca, dok  je autobus koji saobraća do Lubnice i Planinice stigao do svog odredišta, ali nije uspeo da se vrati iz Planinice. Znatno je otežan saobraćaj i preko Bratujevca zbog velikih smetova.

Zbog snega koji već dva dana pada bez prestanka  i pojave leda na ulicama Zaječara,  vrši se preventivno posipanje soli na ulicama I prioriteta i kritičnim mestima u gradu, takođe čisti se sneg na lokalnim putevima I prioriteta, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.

Zbog vetra i konstantnih snežnih padavina na putevima u Salaškom delu dolazi do pojave snežnih nanosa, pa se vozači  mole za oprez.

Dva kamiona  ići će danas u obilazak i čišćenje opštinskih-lokalnih puteva u Salaškom delu.

Prvi kamion ide na relaciji  Velika Jasikova – Mala Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik Ž.stanica – Tabakovac u povratku V.Jasikova – Glogovica – Salaš, a drugi kamion na relaciji:  V.Jasikova – Salas – Metriš – Klenovac – Brusnik – Tabakovac,  i vraća se istom relacijom nazad.

Jedan kamion sa solanom ide pravcem Vrbica-Stubal-Marinovac-Zagrađe- Vratarnica i vrsiće  posipanje mešavine rizle i putne soli, najavljuju u Preduzeću za puteve Zaječar.
Takođe se ide u obilazak deonice Bratujevac-Leskovac Gornja Bela Reka -Lenovac.

Na putevima I prioriteta na kolovozima ima raskvašenog snega do 3 cm. Na  putevima II prioriteta ima snežnih nanosa i snega do 5 cm. Na kolovozima puteva III prioriteta snega mestimično ima i do 10 cm, u višim predelima, ali i snežnih nanosa.
Vidljivost je smanjena zbog snega koji konstantno pada, posebno na putu Paraćin-Zaječar na oko 40m gde duva jak istočni vetar.

U Srbiji će do četvrtka, 19. januara biti povremeno sneg, na severu manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ostalim krajevima oko 10 cm, u brdovito-planinskim predelima i oko 30 cm, a zbog jakog istočnog i jugoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa, upozorio je Republički hidrometeološki zavod.

Do četvrtka 19. januara jutarnja temperatura biće u intervalu od -8 do -4,  od petka do nedelje i do -15, a najvisa u većini mesta od -5 do 0 stepeni, što će značiti ledene dane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>