Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U istočnoj Srbiji bolja prohodnost puteva, i dalje niske temperature
U istočnoj Srbiji bolja prohodnost puteva, i dalje niske temperature

U istočnoj Srbiji bolja prohodnost puteva, i dalje niske temperature

Sneg je u Timočkoj krajini prestao da pada, osim u okolini Lukova. U Zaječaru u 9 sati izmereno -5 stepeni, u Negotnu -4, na Crnom vrhu -6, na Babinom zubu izmereno je -5 stepeni.

Saobraćaj ka zaječarskim selima od jutros funkcioniše bez većih problema. Svi autobusi su stigli do svojih odredišta, osim autobusa koji je jutros stigao samo do Lenovca, ali ne i do Lasova.

Na putevima I prioriteta snega ima do 3 cm, dok na kolovozima II prioriteta snega ima i do 5 cm, kao i mestimične pojave nanosa do pola metra.
Kolovozi na putevima  III prioriteta su uglavnom pod snegom do 5 cm, mestimično i preko 10 cm, u višim predelima.

Vidljivost je dobra, osim na putu Paraćin-Zaječar na Čestobrodici na oko 30-50m,  gde duva jak istočni vetar, koji uz jak sneg stvara vejavicu.
Na deonici Grza – Bogovinska petlja, kao i na putu  Bor-Zaječar obavezna je upotreba lanaca za vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu.
Na  deonici od raskrsnice za Rujište do Nikolinca na snazi je obustava saobraćaja,  zbog jakog vetra koji je duvao prethodnih dana i zbog formiranih nanosa snega do 2 metra.

Na pomenutoj deonici nema naseljenih mesta tako da niko nije ugrožen. Očekuje se da put bude prohodan u toku dana.

Snežne padavine su prestale, vetar je u slabljenju, jedino su temperature niže u odnosu na prethodne dane, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prohodnost puteva je u nižim predelima, na području juga i jugoistoka, ali i u zapadnim i centralnim krajevima Srbije,  mnogo bolja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>