Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Domu zdravlja održana manifestacija „Osmehni se zdravo“
U Domu zdravlja održana manifestacija „Osmehni se zdravo“

U Domu zdravlja održana manifestacija „Osmehni se zdravo“

Povodom obeležavanja 27. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Osmehni se zdravo“ juče je u amfiteatru Doma zdravlja u Zaječaru održana manifestacija na pomenutu temu.

U prepunom amfiteatrom u Domu zdravlja mališani su sa puno pažnje služali predavanje o zdravlju svojih zuba i usta.

Dr Olgica Stanojlović direktorka Doma zdravlja u Zaječaru naglašava značaj ove manifestacije.

„Stomatološka služba Doma zdravlja u Zaječaru obeležava nedelju prevencije  i to je već tradicionalno. Ova aktivnost je namenjena deci  i mladima jer je važno da od malena znaju da očuvaju zdravlje svojih zuba i usta.   Pripremili smo im simboličan poklon, četkice za zube  i voće kao simbol zdrave ishrane, zbog vitamina i minerala. Obratiće im se stomatolozi, preventivne stomatologije da im daju savete. Učesnici manifestacije su Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Timok, osnovne škole i predškolske ustanove uz podršku Crvenog krsta Zaječar“, rekla je Stanojlović.

Posebno značajna ciljna grupa za preventivni su deca školskog i predškolskog uzrasta kod kojih se mogu sprovesti skoro sve mere zaštite stalnih i preostalih mlečnih zuba.

U predškolskom i školskom uzrastu se i mnogo toga nauči o oralnom zdravlju i navike o higijeni se ustaljuju. Iz navedenih razloga, u okviru ove kampanje  posebno su aktivna deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, nastavnici i roditelji.

Veoma je važno održavanje adekvatne higijene, što podrazumeva redovno pranje zuba ujutro i uveče kao i posle svakog obroka i korišćenje konca za zube, moglo se čuti na skupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>