Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U cilju suzbijanja sive ekonomije i rada ,,na crno“ FORMIRAĆE SE MEŠOVITE EKIPE ZA SPROVOĐENJE AKCIJA
U cilju suzbijanja sive ekonomije i rada ,,na crno“ FORMIRAĆE SE MEŠOVITE EKIPE ZA SPROVOĐENJE AKCIJA

U cilju suzbijanja sive ekonomije i rada ,,na crno“ FORMIRAĆE SE MEŠOVITE EKIPE ZA SPROVOĐENJE AKCIJA

U CILJU SUZBIJANJA SIVE EKONOMIJE I RADA ,,NA CRNO“ FORMIRAĆE SE MEŠOVITE EKIPE ZA SPROVOĐENJE AKCIJA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA, U OBLASTI GRAĐEVINARSTVA, UGOSTITELJSTVA, TURIZMA, U OBLASTI PRUŽANJA USLUGA POPRAVKE AUTOMOBILA….

U Zaječaru je danas održan Kolegijum u okviru saradnje područnih jedinica organa državne uprave, republičkih inspekcijskih službi koje obavljaju poslove državne uprave na području Zaječarskog upravnog okruga, sa jedinicama lokalne samouprave. Ovom prilikom je razmatrana aktuelna problematika na teritoriji Grada Zaječara i razmenjena su dosadašnja iskustva republičkih i gradskih inpektora u pojedinim oblastima. Takođe su planirane eventualne zajedničke akcije, kao i druge mere koje treba preduzeti radi rešavanja postojećih problema i suzbijanja nezakonistosti u radu pravnih i fizičkih lica. Cilj održavanja kolegijuma je podizanje postojeće saradnje između republičkih i opštinskih, gradskih organa, na viši nivo, kako bi se u interesu građana što bolje obavljali poslovi državne uprave, a prvenstveno poslovi inspekcijskog nadzora.

„Ovo je samo nastavak dobre i kvalitetne saradnje između Okruga i lokalnih samouprava. Osnovni cilj održavanja Kolegijuma po lokalnim samoupravama je podizanje kvaliteta saradnje i unapređenje te saradnje između republičkih organa, koji su na tom datom području, i lokalnih organa vlasti. Naravno, uvek su u fokusu građani, a cilj je da se podigne kvalitet usluga republičkih organa prema građanima, kao i rad inspekcijskih organa. Na ovom sastanku su izneti svi problemi i date su određene sugestije za njihovo rešavanje, dogovorene su određene akcije sa organima lokalne samouprave. Osnovne sugestije repubičkih organa prema lokalnoj samoupravi odnosile su se pre svega na formiranje mešovitih ekipa i akcija, koje će biti sprovedene na teritoriji Grada Zaječara, u oblasti građevinarstva, ugostiteljstva, turizma, u pružanju usluga popravke automobila i drugde sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada „na crno“. Dati su i predlozi na podizanju kvaliteta usluga u zdravstvu i sanitarnom nadzoru kod usluga u školama, obdaništima. Bilo je i predloga republičkih organa koji su se odnosili na poboljšanje kvaliteta i bezbednosti života građana na ovom području. Jedinstven zaključak je da je potreba da se ovakvi Kolegijumi i češće održavaju, da je potrebno što češće iznositi problematiku i razjašnjavati određene situacije kako zakonske regulative, tako i mogućnosti kako bi se u datom trenutku na određenom terenu problemi i rešavali“, kaže Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga i dodaje:

„Ne sumnjam da će kvalitet usluga republičkih organa prema građanima biti podignut na mnogo viši nivo“.

Pored načelnika Zaječarskog upravnog okruga Kolegijumu su prisustvovali predstavnici gradskih i republičkih inspekcijskih službi kao i Marina Milić, zamenica gradonačelnika Grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>