Najnovije vesti
Home / Kultura / „U čast Zoranu Radmiloviću“ otvorena izložba slika Miloša Šobajića
„U čast Zoranu Radmiloviću“ otvorena izložba slika Miloša Šobajića

„U čast Zoranu Radmiloviću“ otvorena izložba slika Miloša Šobajića

„Miloš Šobajić je jedan od najvećih živih srpskih slikara i kada on u nekom gradu postavi izložbu slika, to je ne samo čast za taj grad već je kulturni događaj sezone“. Ovo je na otvaranju izložbe slika Miloša Šobajića „U čast Zoranu Radmiloviću“ u Istorijskom arhivu Timočke Krajine u Zaječaru rekao direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić i zahvalio slavnom slikaru što je pozorištu poklonio sliku na kojoj su likovi iz uloga Zorana Radmilovića, uradio dizajn plakata festivala i priredio izložbu slika.

Izložbu slika Miloša Šobajića otvorio je predsednik umetničkog saveta 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, naš legendarni glumac Ivan Bekjarev, koji je istakao da mu je zadovoljstvo i čast da otvori izložbu svog dugogodišnjeg prijatelja.

„Miloš Šobajić je mnogo više cenjen u inostranstvu nego kod nas. Uostalom, on je čovek koji je, prema rečima mnogih stručnijih od mene, napravio veliki pomak u smislu razbijanja starog manirizma u slikarstvu, čovek koji je zaslužan za nove tendencije u slikarstvu“, naglasio je Bekjarev.

Praveći paralelu između pozorišnih i likovnih umetnika, Bekjarev je rekao da kašnjenje gledalaca na pozorišnu predstavu ili kada zaborave da isključe mobilni telefon jednako dekoncentriše glumca kao i kada slikaru dok slika neko gurne ruku. Zato je zamolio publiku da ne kasni na predstave i podsetio ih da obavezno isključe mobilne telefone.

Miloš Šobajić je zahvalio divnim ljudima koji su tako lepo o njemu govorili i istakao:

„Zaječar ima slavne ljude, počev od Nikole Pašića, preko glumaca i režisera, do građana koji uspevaju da održe ovu sredinu ovako divnom i kulturnom, da organizuju ovako divan festival sa našim velikim organizatorom Đuričićem i sa divnim glumcima, a moja izložba pokušava da ulepša ceo taj događaj“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>