Najnovije vesti
Home / Kultura / U ČAST JOVICI MIHAILOVIĆU JOCI – Prvi godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ZO-RA
U ČAST JOVICI MIHAILOVIĆU JOCI – Prvi godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ZO-RA

U ČAST JOVICI MIHAILOVIĆU JOCI – Prvi godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ZO-RA

U Centru za kulturu u Kotlujevcu u subotu uveče održan je prvi godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ZO-RA pod upravom Nenada Petkovića.

Gradski folklor osnovan je pre nešto više od godinu ipo kao deo stanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i do sada se okitio brojnim nagradama i priznanjima.

Koncert je posvećen Jovici Mihailoviću Joci, nedavno preminulom organizatoru  kulturno-umetničkih manifestacija u Ustanovi „Zoran Radmilović”, čijoj je porodici posthumno uručena zahvalnica za njegov doprinos razvoju gradskog folklornog ansambla, kao i kulturnog amaterizma na području Zaječara. Zahvalnice su uručene i predstavnicima gostujućih KUD-ova.

Gosti na koncertu  bili su Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca Mihailović“ iz Zaječara  i KUD-ovi:  „Slavko Gajin“ iz Vojke, „Žabari“ iz Žabara i  „Kolo“ iz Knjaževca.

Publika je bila oduševljena  vrhunskim folklornim koreografijama i umešnošću izvođača, kako gradskog  folklora, tako i gostiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>