Najnovije vesti
Home / Bor / U 2016. Bor izdvojio 20 miliona za poljoprivredu
U 2016. Bor izdvojio 20 miliona za poljoprivredu

U 2016. Bor izdvojio 20 miliona za poljoprivredu

Opština Bor ove godine je za unapređenje poljoprivredne proizvodnje obezbedila 20 miliona dinara.

Sredstva izdvojena za poljoprivredu u 2016. godini opredeljena su za kupovinu goveda, ovaca, koza i svinja, ali i za kupovinu sadnica voćaka, vinove loze i medonosnog drveća.
Takođe, poljoprivredna gazdinstva ova sredstva mogu da koriste i za veštačko osemenjivanje goveda, a deo sume izdvojen je i za edukaciju poljoprivrednika, kao za organizaciju nekoliko manifestacija.

Brojni ekonomski i poljoprivredni stručnjaci smatraju da su ulaganja u poljoprivredu najsigurnije investicije, pogotovo u ovim teškim ekonomskim uslovima, jer se uložen novac najbrže i najsigurnije vraća. Zato je i podrška lokalne samouprave poljoprivredi, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, jedan od najsigurnijih vidova plasiranja novca.

U svakom slučaju ovakve subvencije predstavljaju odličnu motivaciju poljoprivrednicima, kao i odličan podsticaj mladima da ostanu u selu.

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>