Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Turistička inspekcija u Zaječaru: „Mali je broj turističkih objekata koji rade neregularno“
Turistička inspekcija u Zaječaru: „Mali je broj turističkih objekata koji rade neregularno“

Turistička inspekcija u Zaječaru: „Mali je broj turističkih objekata koji rade neregularno“

U Zaječarskom upravnom okrugu održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o radu turističke inspekcije. Zaključak je da je izveštaj i više nego pozitivan. 

Dragica Pavlović načelnica Odeljenja turističke inspekcije Niš je ovom prilikom naglasila da je turistička inspekcija zadovoljna stanjem na terenu u 2016.godini. “Veoma je mali broj turističkih objekata koji radi neregularno“, navodi Pavlović i dodaje:

„Kada je u pitanju Istočna Srbija svakog dana imamo veliki broj gostiju iz Bugarske i Rumunije, koji su prepoznali dobru ponudu hrane, zabavu , dobre ljude i gostoljubivost koja je karakteristična za ovaj kraj“.

„Što se tiče aktivnosti turističke inspekcije u 2016. godini, radimo po novim propisima koje je sa sobom doneo novi zakon o inspekcijskom nadzoru, pa smo u skladu sa tim pokušali da što kvalitetnije sagledamo potrošače, da im pomognemo u rešavanju svakodnevnih problema. Gde su bili prisutni probemi, tamo smo bili i mi. Ugostitelji su se potrudili, ali su i građani stekli jedan viši nivo svesti o svojim pravima, i o mogućnostima da ona budu zaštićena“, objašnjava Pavlović.

Danica Pavlović naglašava da je Istočna Srbija posebno interesantna turistička destinacija.

„Sad će turistička inspekcija da se presli na planine, a do sada smo radili osim ugostiteljskih objekata za smeštaj i ishranu i renta kar agencije  i nautički turizam. Ove godine smo posebno radili  lovni turizam, a Istočna Srbija je izuzetno zanimljiva kada je ova oblast u pitanju, zatekli smo turiste iz Mađarske, Nemačke, Italije. U Istočnoj Srbiji veliki značaj ima  verski, kulturni i istorijski turizam. U 2017.  godini obilazićemo Zaječar, Sokobanju, Staru planinu, Knjaževac, ali ćemo se više baviti edukacijom, u dogovoru sa lokalnim samoupravama, posebno za seosko stanovništvo, a kada je u pitanju seoski turizam“ , kaže Pavlović.

„Država je omogućila da svaka opština ima svog lokalnog turističkog inspektora,  jer oni generalno nedostaju“, završava Pavlović.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>