Najnovije vesti
Home / Ritam grada / TROPSKI TALAS se nastavlja: Danas do 41 stepen, a evo šta nas očekuje od sredine dana…
TROPSKI TALAS se nastavlja: Danas do 41 stepen, a evo šta nas očekuje od sredine dana…
Foto: PixaBay

TROPSKI TALAS se nastavlja: Danas do 41 stepen, a evo šta nas očekuje od sredine dana…

U Srbiji će danas biti veoma toplo i nestabilno, dok se posle podne i uveče očekuje promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Vetar će biti slab, južnih pravaca, u zoni pljuskova pojačan. Jutarnja temperatura od 14 do 24 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Zaječaru danas tropski toplo. Najviša dnevna temperatura 41 stepen. Uveče moguća kiša. U nedelju sunčano i veoma toplo. Minimalna temperatura 20, najviša dnevna 40 stepeni. 

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na srčane bolesnike i asmatičare. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolje, razdražljivosti i poremećaj sna.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na ulazu u Srbiju, putnička vozila se zadržavaju oko 120 minuta. Na prelazu Gostun sa Crnom Gorom na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko 45 minuta, a na ostalim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Shodno prvom danu vikenda, a i zbog velikog broja stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju na putu ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, stvaraju se duge kolone, sa dužim zadržavanjima na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Trenuto se na naplatnim rampama zadržavanja kreću oko 10 minuta, ali se u toku dana očekuje i duže čekanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>