Najnovije vesti
Home / Vesti / TROPSKI DAN PRED NAMA, temperatura do 33 stepena
TROPSKI DAN PRED NAMA, temperatura do 33 stepena

TROPSKI DAN PRED NAMA, temperatura do 33 stepena

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Po podne samo je ponegde na severu i u planinskim predelima istočne Srbije moguća pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. Vetar slab, promenljivog pravca. saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura od 14 do 21, najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

U Zaječaru danas sunčano i toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom 32 stepena. U utorak slično vreme, sunčano i toplo, minimalna temperatura 22, najviša dnevna 32 stepena. 

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će takođe biti pretežno sunčano i toplo. Samo je ponegde u planinskim predelima moguća pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. U većini mesta maksimalna temperatura od 32 do 35 stepeni.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, osim na Gostunu gde putnička vozila čekaju oko 80 minuta. Pojačan saobraćaj na frekventnijim putevima.

Posle vikenda koji je protekao u znaku pojačanog saobraćaja, sa velikim brojem vozila inostranih registracija na putevima u Srbiji i dužim zadržavanjima na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama, prvi radni dan donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na frekventnijim putevima, a posebno na Koridoru 10.
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim granicama trenutno nema dužih zadržavanja od pola sata, osim na GP Gostun gde se na putničkim terminalima vozila zadržavaju oko 80 minuta.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima iz AMSS-a preporučuju korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>