Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Tribina u Zaječaru: Zaštita i bezbednost -glavni ciljevi kojima teži svaki čovek!
Tribina u Zaječaru: Zaštita i bezbednost -glavni ciljevi kojima teži svaki čovek!

Tribina u Zaječaru: Zaštita i bezbednost -glavni ciljevi kojima teži svaki čovek!

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru u petak, 24. februara biće održana tribina pod nazivom „Savremeni bezbednosni izazovi i zloupotreba informacionih tehnologija“.

Tribina se održava u organizaciji Međunarodne bezbedonosne asocijacije ISA i počinje u 12 sati.

Aleksandar Manić, predsednik Međunarodne Bezbednosne Asocijacije – ISA otvoriće skup. Saša Živić šef Odseka pogranične policije, za strance, suzbijanje ilegalnih migranata i trgovinu ljudima iz PU Zaječar govoriće o Migrantskoj krizi  kao prvom  stepeniku urušavanja nacionalne bezbednosti.

Liviu Mateescu, predsednik rumunskog Udruženja za tehničku bezbednost držaće predavanje o Evropskoj harmonizaciji tehnike bezbednosti.   

Gabriel Bambache ekspert i glavni  menadžer za upravljanje projekta na aerodromu u Bukureštu govoriće o bezbednosti na aerodromu i potencijalnoj opasnosti za putnike.

Mr Veroljub Petronić, magistar bezbednosti predstaviće savremene bezbedonosne izazove, rizike i pretnje na Kosovu i Metohiji u toku Briselskog procesa.

- Čovekov odnos prema sebi, prirodi i društvu, kao i napore koje on čini u cilju unapređenja i zadovoljenja svojih potreba i društvenog razvoja, čini ga jedinim inovatorom svih sfera življenja. Ova osobina, čini čoveka osnovnim pokretačem razvoja i napretka društvene zajednice, dok su zaštita i bezbednost, glavni ciljevi kojima teži svaki čovek i svako društvo u celini. Ovo su razlozi organizovanja tribine i doprinos Međunarodne Bezbednosne Asocijacije – ISA u povećavanju bezbedonosne kulture kako organizacija i službi, tako i građanina, navode organizatori.

One comment

  1. Imajuci sve ovo u vidu, Atlantski savet Srbije je organizovao ovaj dogadaj sa zeljom da pruzi podrsku nasim mladim i talentovanim studentima da iskoriste prilike koje im se pruzaju kroz program NATO Nauka za mir i bezbednost. Poziv na skup je upucen master studentima i doktorantima na Elektrotehnickom fakultetu, na Fakultetu organizacionih nauka, kao i onima koji vec rade u IT sektoru kao developeri ili istrazivaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>