Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Tribina u Zaječaru: MORAMO DA POČNEMO DA RAZMIŠLJAMO KOLIKO SMO BEZBEDNI!
Tribina u Zaječaru: MORAMO DA POČNEMO DA RAZMIŠLJAMO KOLIKO SMO BEZBEDNI!

Tribina u Zaječaru: MORAMO DA POČNEMO DA RAZMIŠLJAMO KOLIKO SMO BEZBEDNI!

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru danas je održana tribina pod nazivom „Savremeni bezbednosni izazovi i zloupotreba informacionih tehnologija“. 

- Čovekov odnos prema sebi, prirodi i društvu, kao i napore koje on čini u cilju unapređenja i zadovoljenja svojih potreba i društvenog razvoja, čini ga jedinim inovatorom svih sfera življenja. Ova osobina, čini čoveka osnovnim pokretačem razvoja i napretka društvene zajednice, dok su zaštita i bezbednost, glavni ciljevi kojima teži svaki čovek i svako društvo u celini. Ovo su razlozi organizovanja tribine i doprinos Međunarodne Bezbednosne Asocijacije – ISA u povećavanju bezbedonosne kulture kako organizacija i službi, tako i građanina, navode organizatori.

Aleksandar Manić, predsednik Udruženja Međunarodne Bezbednosne Asocijacije – ISA otvorio je skup.

„Na našim prostorima nije bilo ovakvih skupova, pa smo tako i pokrenuli celu ideju da bi se bezbednosna svest naših građana i dece podigla na veći nivo. Mi smo apolitično društvo. U ovu priču uključeni su međunarodni saradnici, uz čiju pomoć ćemo pokušati da radimo projekte, da dođemo do nekih finansija kako bi eventualno pomogli i lokalnoj zajednici i državi Srbiji“, rekao je Manić i dodao:

„Bezbedni smo onoliko koliko sami sebe obezbedimo, mi moramo da počnemo da razmišljamo o našoj bezbednosti i da se edukujemo. Danas ljudi više pažnje obraćaju na politiku a ne na bezbednost. Ovo predavanje je korak ka povećanju bezbednosti u zajednici, posebno naše dece koja treba da znaju na kojim stranicama smeju da se pojave kako se ne bi zloupotrebile pojedine informacije“.

Nenad Nerić državni sekretar u Ministarstvu odbrane kaže da je tema dobra i da se ovo ministarstvo rado odazvalo pozivu organizatora.

„U planu imamo formiranje Vojne ustanove za tehničko obezbeđenje objekata“, najavio je ovom prilikom Nerić.

Liviu Mateescu, predsednik rumunskog Udruženja za tehničku bezbednost držao je predavanje o Evropskoj harmonizaciji tehnike bezbednosti,a na predavanju je bilo reči i o saradnji koju ovo Udruženje ima sa Međunarodnom bezbedonosnom  asocijacijom.   

Gabriel Bambache ekspert i glavni  menadžer za upravljanje projekta na aerodromu u Bukureštu govorio je o bezbednosti na aerodromu i potencijalnoj opasnosti za putnike.

„Na predavanju govorim o merama koje koristimo da bi se sprečile terorističke akcije“.

Milosav Stojanović, prodekan za nastavu Fakulteta za civilno vazduhoplovstvo na Fakultetu Džon Nezbit izlagao je o kiber kriminalu, kriminalu informacionih tehnologija koji je danas mnogo rasprostranjen i štetan za ceo svet.

Tribina se održala u organizaciji Međunarodne bezbedonosne asocijacije ISA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>