Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Tribina advokata iz Zaječara i Niša: Nacrt Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći neustavan!
Tribina advokata iz Zaječara i Niša: Nacrt Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći neustavan!
Foto: Niške Vesti

Tribina advokata iz Zaječara i Niša: Nacrt Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći neustavan!

Advokatske komore Niša i Zaječara organizovale su na Pravnom fakultetu u Nišu tribinu na kojoj se razmatrao nacrt Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Na tribini se u ime Advokatske komore Zaječara obratila Biljana Dražević  a ispred Advokatske komore Niša  advokatica Brankica Odalović.

U Nišu je bilo preko 100 advokata, a došli su i gosti iz komora Beograda, Vojvodine, Čačka, Požarevca i drugih gradova i opština. Tribina je organizovana u amfiteatru Pravnog fakulteta pod nazivom „Sporna pitanja u vezi nacrta Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i predloga Zakona o uslugama“.

Do sada su besplatnu i bilo koju pravnu pomoć mogli da pružaju advokati i lokalna samouprava kroz svoje pravne jedinice. To je po Ustavu republike Srbije. Sada, novi nacrt Zakona predviđa da to mogu pružati nevladine organizacije, notari, pravne klinike i drugi. To je na jednoj strani neustavno, a na drugoj strani ostavlja mnogo prostora za zloupotrebe – rečeno je na skupu.

Na tribini je rečeno da će dalji koraci srpskih advokata biti obelodanjeni 25. februara u Beogradu kada se održava Kongres advokata Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>