Najnovije vesti
Home / Vesti / Trening „Aktivni građani“ od 23. do 25. februara u Zaječaru
Trening „Aktivni građani“ od 23. do 25. februara u Zaječaru

Trening „Aktivni građani“ od 23. do 25. februara u Zaječaru

British Council i ambasada Velike Britanije u Srbiji u partnerstvu sa organizacijama CETRA iz Pančeva, Timočkim omladinskim centrom iz Zaječara, Udruženjem studenata sa hendikepom i Udruženjem za reviziju pristupačnosti iz Beograda, organizuje trodnevni trening “Aktivni građani” koji je namenjen mladima, (starosti 18+) koji žele da doprinesu promenama u svojim lokalnim zajednicama, mladima sa smanjenim društvenim prilikama, mladima sa hendikepom, članovima i aktivistima kancelarije za mlade, omladinskim radnicima/cama. Trening se realizuje u okviru istoimenog programa „Aktivni građani“ koji British Council od 2009. sprovodi širom sveta, a ove godine se po prvi put organizuje i u Zaječaru, u Prostoru za POMAK od 23. do 25. februara 2018. godine.

“Aktivni građani” je trening program za osnaživanje društvenih lidera koji promoviše interkulturalni dijalog i društveni razvoj pod vođstvom zajednice. Program okuplja ljude sa različitim verovanjima i perspektivama u cilju međusobnog učenja i deljenja znanja i iskustva. U okviru treninga učesnici će imati priliku da kroz interaktivan rad bolje razumeju svoje lokalne zajednice i njihov položaj u regionu, te da aktivno rade na njihovom unapređenju. Program takođe jača sposobnosti mladih potrebne za zapošljavanje na savremenom tržištu rada, kao i njihovo razumevanje odgovornosti institucija prema potrebama i aspiracijama mladih. Trening „Aktivni građani“ senzibilisaće i osnažiti učesnike za uključivanje u donošenje odluka i aktivnosti njihovih organizacija na lokalnom nivou“, kažu u Timočkom omladinskom centru u Zaječaru.

Tokom i nakon treninga, očekuje se da će učesnici i učesnici biti motivisani za aktivizam i pokretanje inicijativa za unapređenje lokalne zajednice, osnaženi za lokalno akciono planiranje, organizovanje i sprovođenje aktivnosti omladinskih organizacija i institucija, ali i osnaženi za iniciranje i sprovođenje aktivnosti u oblastima omladinske politike.

Organizatori treninga pokrivaju troškove ishrane, obezbeđivanje radnih materijala za sve učesike i učesnice, kao i troškove prevoza za učesnike koji dolaze iz okolnih mesta Zaječara. Projektni tim obezbeđuje podršku učesnicima kojima je potrebna, a ne mogu sami obezbediti, radne materije u različitim osnovama (na osnovu prethodno izraženih potreba – elektronski, uvećanog fonta, Brajejevog pisma), tumače znakovnog jezika i ostale oblike prilagođavanja individualnom načinu funkcioniranja učesnika (ukoliko su prethodno jasno naznačene u prijavnom obrazcu).

Popunjen prijavni obrazac, poslati na mejl adresu konkurs@toc.rs najkasnije do srede 21.02.2018. u 16 časova. Odabrani učesnici i učesnice će biti obavešteni u četvrtak 22. februara. 

Obrazac se može naći na sajtu Timočkog omladinskog centra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>