Najnovije vesti
Home / Vesti / TRAŽI SE IDEJNO REŠENJE ZA ZATVORENI BAZEN U KOTLUJEVCU – RASPISAN JAVNI POZIV ZA PROJEKTNU DOKUMENTACIJU
TRAŽI SE IDEJNO REŠENJE ZA ZATVORENI BAZEN U KOTLUJEVCU – RASPISAN JAVNI POZIV ZA PROJEKTNU DOKUMENTACIJU
Foto: pixabay

TRAŽI SE IDEJNO REŠENJE ZA ZATVORENI BAZEN U KOTLUJEVCU – RASPISAN JAVNI POZIV ZA PROJEKTNU DOKUMENTACIJU

Grad Zaječar raspisao je poziv za podnošenje ponuda,  javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u naselju Kotlujevac. Poziv je otvoren do 7. decembra, a odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 10 dana. Izbor najpovoljnije ponude će se izvršiti primenom kriterijuma „najniža ponuđena cena“.

Pod projektnom dokumentacijom podrazumeva se izrada Urbanističkog projekta, Idejnog rešenja, Projekta za građevinsku dozvolu, projekta za izvođenje. Pre izrade projektno tehničke dokumentacije potrebno je izraditi Elaborat geotehničkih uslova izgradnje i geodetsko snimanje predmetnih parcela sa overenim KT planom.

Objekat će biti napravljen u neposrednoj blizini Osnovne škole ,,Hajduk Veljko“, vrtića i fudbalskog stadiona u naselju Kotlujevac u Zaječaru. Objekat je pre svega namenjen kao podrška u realizaciji obuke neplivača u okviru školske nastave i van nje, kao i rekreaciji različitih starosnih struktura građana. Takođe bi trebalo da ispunjava zahteve za održavanje domaćih i regionalnih sportskih takmičenja.

Bazenska hala imaće dva bazena. Prvi bi trebalo da bude dimenzija 25 sa 30 metara i dubine dva metra, sa osam plivačkih staza sa startnim blokovima sa jedne strane. Bazen treba da bude projektovan za mogućnost organizovanja i održavanja plivačkih i vaterpolo takmičenja, juniorskih i seniorskih selekcija, na domaćem i regionalnom nivou. Pored bazena predviđen je i prostor za centralni hol, svlačionice, za instruktore, trenere, sudije, za prvu pomoć… U okviru bazenske hale predviđene su i tribine za posetioce, invalide i novinare.

Pored velikog predviđena je izgradnja i malog bazena, dimenzija 25 sa 10 metara, dubine do 1,3 metra. On je namenjen obuci neplivača u okviru školske nastave, ali i za rekreaciju građana. Za plivačka takmičenja predviđeno je i u njemu osam plivačkih staza.

Podsetimo, u  treći dopunski budžet Grada Zaječara za ovu godinu dodate su  i neke nove pozicije koje nisu bile predviđene prethodnim budžetom.

- Kada su u pitanju ulaganja, najviše će biti ulaganja za projektnu dokumentaciju. Radiće se projekat za zatvoreni bazen u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ koji je predviđen u iznosu od 5,95 miliona dinara, rekla je Valentine Đuričić, načelnica Odeljenja za finansije i budžet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>