Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Toplo se obucite i NE ZABORAVITE KIŠOBRAN: Prvi decembarski dan oblačan i hladan, na planinama sneg
Toplo se obucite i NE ZABORAVITE KIŠOBRAN: Prvi decembarski dan oblačan i hladan, na planinama sneg
Foto: Pixabay

Toplo se obucite i NE ZABORAVITE KIŠOBRAN: Prvi decembarski dan oblačan i hladan, na planinama sneg

U Srbiji će danas biti oblačno, malo hladnije u većem delu zemlje mestimično sa kišom. Više padavina predviđa se u južnim i jugoistočnim krajevima a u višim planinskim predelima sneg, uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Na severu će biti uglavnom suvo. Vetar će biti slab i umeren severozapadni, severni. Jutarnja temperatura će se kretati od nule do pet stepeni, a najviša dnevna od tri do sedam stepeni Celzijusa.

Prvog decembarskog dana u Zaječaru će biti oblačno sa kišom, najviša dnevna temperatura 6 stepeni. Za dane vikenda temperatura će biti u plusu, ali će se i dalje zadržati kišovito vreme. 

Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a magla jutros smanjuje vidljivost na području Zlatibora, saopštio je AMSS, napominjući da se prema prognozama na jugoistoku i istoku Srbije očekuje kiša, a na višim planinama povećanje snežnog pokrivača.

S obzirom da je kraj radne nedelje, tokom dana se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, a veći broj vozila i nepovoljne vremenske prilike dovode i do izazivanja čestih saobraćajnih nezgoda, pa se na vozače apeluje da smanje brzinu, povećaju odstojanje i ne ulaze u rizična preticanja kolona.

Tokom dana, na jugoistoku Srbije očekuju se obilne padavine sa količinom od 20 do 40, ponegde i do 50 mm, a u planinama stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 25 centimetara.

Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Na našim graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije RS, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Napominje se da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, kao i da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Zbog obilne količine padavine putevi u Timočkoj krajini su mokri a vidljivost je smanjena na celom regionu od 30 do 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>