Najnovije vesti
Home / Vesti / Završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“ održava se u Zaječaru
Završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“ održava se u Zaječaru

Završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“ održava se u Zaječaru

Timočki omladinski centar u Zaječaru organizuje završnu konferenciju projekta „Volonteri pomeraju granice“. Ova konferencija namenjena je predstavnicima 10 volonterskih centara iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske, volonterima tih volonterskih centara, kao i organizacijama i institucijama iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske koji će u narednom periodu biti potencijalni korisnici usluga volonterskih centara.

„Cilj pomenutog projekta je uspostavljanje mreže volonterskih centara u pograničnom regionu Srbije i Bugarske i razvoj volonterizma u lokalnoj zajednici i društvenim aktivnostima. U periodu od novembra 2016. godine do februara 2018. godine, tokom kog je realizovan projekat „Volonteri pomeraju granice“, otvoreno je 5 volonterskih centara u pograničnom regionu Srbije i 5 u pograničnom regionu Bugarske i to u Knjaževcu, Nišu, Pirotu, Leskovcu i Donjem Milanovcu, kao i Vidinu, Ćustendilu, Montani, Vrac i Perniku. Takođe, tokom projektnog perioda organizovane su edukacije namenjene koordinatorima tih volonterskih centara, raspisani pozivi za volontere i održane edukacije  namenjene  volonterima. Tokom  projekta  održane  su  i  dve  studijske  posete  u  Srbiji  i Bugarskoj, tokom kojih su volonteri iz Srbije i Bugarske imali priliku da razmene iskustva u volonterskom radu“, kažu u TOC-u.

Projekat „Volonteri pomeraju granice“ realizuje Timočki omladinski centar iz Zaječara u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom, a kofinansiran je od strane Evropske Unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija i sredstvima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Konferencija  se održava u četvrtak i petak u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>