Najnovije vesti
Home / Boljevac / Timočki košarkaši večeras na parketu
Timočki košarkaši večeras na parketu

Timočki košarkaši večeras na parketu

U BOLJEVCU GOSTUJU NOVOSAĐANI

Svih sedam timočkih košarkaških klubova večeras izlazi na parket, od kojih šest počinju prolećnu sezonu, a jedan (Rtanj) igra utakmicu trećeg prolećnog kola.

Boljevčani se takmiče u Drugoj ligi Srbije, odmah iza elitne lige. Oni večeras igraju utakmicu trećeg prolećnog kola. Domaćnini su vodećoj ekipi Vovodine iz Novog Sada koja je u prošlom kolu s prvog mesta svgla Zlatibor iz Čajetine. Novosađani imaju bilans za svako poštovanje – 13 pobeda i dva poraza iz 15 utakmica.

Nije teško reći ko je večeras u Boljevcu favorit. Jer, Boljevčani se bore za opstanak, a jesenas u Novom Sadu „popili“ su prvu stotku (100:72). Boljevčani su na 11. mestu sa bilansom od 4 pobede i devet poraza sa 17 bodova, samo dva više od poslednje Jagodine.

Prva regionalna liga
ZAJEČARCI U LESKOVCU

Košarkaši Mladosti Zaječar su, kao i Boljevčani, debitanti u višem rangu.

Prva regioanla liga u svom sastavu ima dva timočka kluba, starog člana Sokobanju i novajliju Mladost iz Zaječara. Sokobanjci su jesenji prvaci, a Zaječarci tek na 11. mestu sa 5 pobeda i 8 poraza i 18 bodova.

Zaječarski košarkaši gostuju u Leskovcu gde ih dočekuje iskusna ekipa Zdravlja, koja je jesenas na startu slavila u Zaječaru sa 73:61.

Sokobsanja dočekuje ekipu Vlasotinca koja je jesenas priredila najveće jesenje iznenađenje, savladavši Sokobanju sa 70:69..

Parovi 14. prvog prolećnog kola: Zdravlje – Mladost,  Sokobanja – Vlasotince, Morava – Radnik, Junior – Kuršumlija,  Jablanica – Dimitrovgrad, Radan – Niš, Jastrebac – Prokujplje.

Druga regionalna liga

DERBI BOR – HAJDUK VELJKO

Prolećni deo prvenstva u drugoj ligi košarkaša istok počinje i 10 klubova ove lige, u kojoj se nalaze četiri timočka kluba: Hajduk Veljko Negotin Bor RTB, Zicer Bor i Đerdap Kladovo. Negotinci se  ore za prvo mesto, Borani ih u stopu prate, a Zicer i Đerdap da izbpore opstanak.

Parovi 10. prvog prolećnog kola: Bor – Hajduk Veljko, Zicer – Hisar, Pusta reka _ Đerdap, Mladost  Vesna – Jugbasket, Junior – Omladinac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>