Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Tikvijada“ u Nikoličevu opstaje već sedam godina -Velika posećenost gostiju iz cele Timočke krajine
„Tikvijada“ u Nikoličevu opstaje već sedam godina -Velika posećenost gostiju iz cele Timočke krajine

„Tikvijada“ u Nikoličevu opstaje već sedam godina -Velika posećenost gostiju iz cele Timočke krajine

SALA DOMA KULTURE U NIKOLIČEVU BILA JE MALA DA PRIMI SVE ZAINTERESOVANE ZA OVOGODIŠNJU  „TIKVIJADU“

Ovogodišnja manifestacija „Tikvijada“, sedma po redu, odražana je u zaječarskom selu Nikoličevo, na radost i uspeh celog sela. Meštani ovog sela, kao i njihovi gosti iz cele Timočke krajine uživali su u specijalietima od tikve, degustacijama raznovrsnih domaćih proizvoda ali i bogatom kulturno-umetničkom programu.

Pre sedam godina na inicijativu porodice Kržanović iz Nikoličeva započela je prva, a sad već tradicionalna Tikvijada, na kojoj se prave tradicionalna jela od  tikve. Zamisao je bila da ova manifеstacija postane seoska, idеja jе urodila plodom, pa je Tikvijada postala tradicionalna.

„Ovo je postala tradicija u našem selu, porodica Kržanović je započela sve ovo a mi smo preuzeli to i sada je to seoska manifestacija koja je veoma bitna za selo. Učestvuju meštani Nikoličeva u ovoj manifestaciji, a žene spremaju različite specijalitete od tikve, izložbe, i mogu da kažem da se manifestacija priprema tokom cele godine, jer na vreme mora da se poseje seme, kako bi tikve rodile i da bi imali dovoljno za izložbu. Ovde su učestvovali i učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“, ističe Sanela Barbocić, potpredsednica MZ Nikoličevo.

U kulturno-umetničkom programu nastupili su članovi kulturno-umetničkih društava „Nikola Pašić“ iz Zaječara i „Božur“ iz Zvezdana.

Organizatori ovе manifеstacijе su Mеsna zajеdnica Nikoličеvo i Ustanova Cеntar za kulturu i turizam, a pokrovitеlj jе Grad Zajеčar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>