Najnovije vesti
Home / Vesti / Televizijski rediteljski prvenac Zaječarca Aleksandra Aleksića večeras na RTS-u
Televizijski rediteljski prvenac Zaječarca Aleksandra Aleksića večeras na RTS-u

Televizijski rediteljski prvenac Zaječarca Aleksandra Aleksića večeras na RTS-u

U okviru ciklusa „TV drame studenata FDU“, večeras će na drugom programu RTS-a, biti prikazana premijera drame „Anđela“, čiji je reditelj Zaječarac Aleksandar Aleksić,  student na master studijama režije na Fakultetu dramskih umetnosti. 

TV drama „Anđela“, koju je, po tekstu Stevana Koprivice u scenario adaptirala Hristina Mitić, je  priča o našim naravima i mentalitetu, o malim ljudima koji se sreću u zajedničkoj bolničkoj sobi i do smrti, kao i istine o svojoj sudbini, dolaze suočavajući se s konačnim iskušenjima sopstvenih života. Likovi u drami prolaze kroz situacije u kojima nije sasvim jasno šta sanjaju, a šta im se u stvarnosti događa. Kroz ovu priču se prožimaju usamljenost i prijateljstvo, grubost, nežnost, ljubav i smrt. Radi se, zapravo, o komediji o umiranju i prolaznosti.

Glavne muške uloge poverene su iskusnim glumcima Slobodanu Beštiću i Dimitriju Iliću, a glavni ženski lik tumači mlada glumica Isidora Građanin. Kao specijalni gost u drami se pojavljuje i glumac Svetozar Cvetković.

Direktor fotografije „Anđela“ je apsolvent na smeru kamere Uroš Petrov, a producentski posao preuzela je studentkinja produkcije Nađa Đorđević. Scenograf je Nađa Trajković, a kostimograf Anja Vranješ, obe studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Kompozitor muzike za TV dramu je Damjan Jovičin, student Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Montažu, kao i snimanje i obradu zvuka, takođe će potpisati studenti FDU-a.

Početak je u 21 sat i 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>