Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Tako se brane boje grada -Zaječarski karatisti osvojili medalje i brojna priznanja u Jagodini
Tako se brane boje grada -Zaječarski karatisti osvojili medalje i brojna priznanja u Jagodini

Tako se brane boje grada -Zaječarski karatisti osvojili medalje i brojna priznanja u Jagodini

U Jagodini je minulog vikedna održan tradicionalni 19. Memorijalni turnir u karateu „Dragoslav Radovanović – PJER“. Na turniru je učestvovalo 550 takmičara iz 32 kluba iz Srbije, Makedonije i Crne Gore a među onima koji su pokazali izvanredno sportsko umeće i takmičasrki duh, bili su i karatisti Karate kluba „Timok“. Najveće priznanje dobio je zaječarac Uroš Ivković, koji je proglašen najboljim borcem na turniru. 

Iako je na ovom prestižnom takmičenju učetsvovalo sam 7 karatista, „timočani“ su u generalnom plasmanu zauzeli 10. mesto po  bodovanju i broju osvojenih medalja i osvojili novčanu nagradu u visini od 16.000 dinara. Osim ove nagrade, najveće priznanje dobio je Uroš Ivković iz Karate kluba „Timok“, koji je proglašen najboljim borcem na turniru. On je u 5 mečeva bio bolji od svojih protivnika i došao do zlatne medalje i pehara za najboljeg borca.

Osvanjanju desetog mesta u generalnom plasmanu klubova, takođe su doprineli i ostali osvajači medalja. Osvojene su 2 zlatne medalje, 3 srebrne medalje i 1 bronzana. U disciplini „kata“ , Uroš Ivković pioniri 2006/2007, zauzeo je 2. mesto i Đurđina Ducić 2010. aps.nivo, takođe 2. mesto.

U disciplini „borbe pojedinačno“, Uroš Ivković pioniri 2006/2007 +35kg, osvojio je 1.mesto, Marija Adamović pionirke 2006/2007 -35kg, takođe 1. mesto, dok je Marta Podlesnik ženske nade 2004/2005 -42kg, zauzela 2. mesto.

U disciplini „borba tim 3+1″, borba tim u sastavu Marte Podlesnik, Sare Milošević, Darije Anđelković i Marije Adamović , osvojio je treće mesto u kategoriji nade 2004/2005 godiste, apsolutni nivo.

Svim predstavnicima kluba na ovom turniru uručeni su pokloni, kao znak zahvalnosti, popštovanja i motivacije za jos više truda, zalaganja i volje za postizanjem vrhunskih sportskih rezultata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>