Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Takmičenje u besedništvu u sredu u Omladinskom centru
Takmičenje u besedništvu u sredu u Omladinskom centru

Takmičenje u besedništvu u sredu u Omladinskom centru

Takmičenje u besedništvu, čime se završava realizacija projekta „Motiviši se i ti“, podržanog u okviru konkursa „Mladi su zakon“, biće održano u sredu, 26. oktobra u Omladinskom centru.

Ovo je treći projekat koji realizuje neformalna grupa Dečiji centar ART 019. U prethodne dve godine zahvaljujući Ministarstvu Omladine i sporta uspešno su prezentivane zdrave užine srednjoškolcima kroz projekat „Imam pravo da se hranim zdravo“, a u okviru projekta ART zona za sve napravljena je bina u dvorištu zaječarskog Dečijeg centra.

„Kroz projekat „Motiviši se i ti“ srednjoškolci su izučavali teoriju retorike i pisali svoje besede na zadate teme. Radionice su vodili Srećko Zdravković predsednik Kancelarije za mlade iz Bora, Nikola Pešić predsednik udruženja Alternativa takodje iz Bora, Jelena Anasonović studentkinja politikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i pobednica jednog od takmičenja u besedništvu, Marina Jarčević inače studentkinja politikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Takodje, radionice su vodile i Danica Marković studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu i Selena Ristić Vitomirović glumica zaječarskog pozorišta“, kaže Nevena Mušatović, koordinatorka neformalne grupe Dečiji centar ART 019 i dodaje da će završno veče projekta biti humanitarnog karaktera.

„Mi ćemo te večeri započeti seriju humanitarnih akcija, kako bismo pomogli baki Gordani Jonović iz Zaječara koja u jako teškim uslovima sama odgaja petoro unučadi“, navodi Nevena.

Kako kaže, projekat „Motiviši se i ti“ imao je za cilj da srednjoškolcima ukaže na prednosti sugestivnog izlaganja koje im može pomoći u toku školovanja, a ujedno i da ih oslobodi straha od javnog nastupa.

Početak takmičenja u besedništvu počinje u 19 sati, a nakon toga predviđen je i nastup benda Bele najk čarape.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>