Najnovije vesti
Home / Kultura / „Tajanstvena fioka“ nova dečja predstava zaječarskog teatra
„Tajanstvena fioka“ nova dečja predstava zaječarskog teatra

„Tajanstvena fioka“ nova dečja predstava zaječarskog teatra

Povodom početka rada na novoj dečjoj predstavi u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru održana je konferencija za medije. Reč je o dramsko-lutkarskoj predstavi „Tajanstvena fioka“,  rađenoj po tekstu Juliuša Volskog, popularnog poljskog pisca za decu.

Reditelj predstave Žore Ivanov iz Bugarske kaže da je i u ovoj predstavi namenjenoj najmlađima prisutna borba dobra i zla, gde dobro pobeđuje. U pitanju je komedija sa neočekivanim štosovima, s ciljem da nasmeje najmlađe.

Prema rečima reditelja , ovo je treći put da postavlja ovu predstavu, ali je u odnosu na komad iz 2002. godine ovaj savremeniji i dinamičniji, prilađen današnjoj deci.
Uloge u predstavi poverene su Nataši Petrović, Ani Tanasković, Milošu Tanaskoviću, Milošu Đuričiću, Sanji Nedeljković i Vladimiru Miloševiću.

Direktor pozorišta „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić najavio je da će „Tajanstvena fioka“ zatvoriti Dečji Festival koji će u Zaječaru biti održan polovinom maja. Uporedo se priprema i predstava za odrasle „Bizarno“ po tekstu i u režiji Željka Hubača, koja će biti izvedena krajem maja, početkom juna.

Umetnički rukovodilac pozorišta Miloš Đuričić izrazio je zadovoljstvo zbog rada na novoj dečjoj predstavi, jer su deca, kako kaže, najbolja publika koja ume da prepozna iskrenost glumaca prilikom tumačenja uloge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>