Najnovije vesti
Home / Vesti / Svi detalji oko Bogojavljenskih svečanosti dogovoreni -Nagrade plivačima za Časni krst
Svi detalji oko Bogojavljenskih svečanosti dogovoreni -Nagrade plivačima za Časni krst

Svi detalji oko Bogojavljenskih svečanosti dogovoreni -Nagrade plivačima za Časni krst

Kako bi Bogojavljenske svečanosti protekle bez ikakvih problema, danas je u Zaječaru održana peta sednica Organizacionog odbora, na kojoj su razmatrani svi detalji oko organizacije ove manifestacija, koja, prema rečima organizatora, iziskuje profesionalnost, kao i maksimalno angažovanje. Kada je u pitanju plivanje za Časni krst, organizatori očekuju veliki broj takmičara, budući da se svake godine prijavljuju takmičari iz Bora, ali i drugih gradova. Kako je danas odlučeno, pobednik Bogojavljenskog plivanja, od Grada će, osim Časnog krsta, dobiti zlatnik, ali i novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dinara, dok će ostali učesnici plivanja, dobiti po 1.200 dinara.

„Pozivam sve zainteresovane da se prijave za plivanje za Časni krst, a to mogu da učine elektronskim putem, da popune obrazac koji se nalazi na sajtu Grada, ali isto tako, prijavu mogu da obave i lično kod sekretarice gradonačelnika u Gradskoj upravi, kao i putem telefona. Za sada imamo dve prijave, ali se ovih dana očekuje veći broj prijava. Prijavljivanje se može obaviti do petka, 18. januara, do podneva. Mogu da se prijave svi oni koji su punoletni i smatraju da su sposobni da mogu da podnesu hladnoću. Najvažnije je da prijavljeni kandidati prođu lekarski pregled koji će biti organizovan tog dana, pre početka plivanja, na Popovoj plaži, u prostoriji koja će biti opredeljena za to“, istakla je Marina Milić, zamenik gradonačelnika i dodala:

„Onaj ko pobedi od Grada dobija Časni krst, zlatnik i novčanu nagradu od 15.000 dinara, svi ostali učesnici su drugoplasirani i oni će dobiti po 1.200 dinara. Za takmičare iz drugih gradova, obezbeđeni su troškovi prevoza“.

Podsetimo, Svetkovanje Bogojavljenja počinje 19. januara, u 8 sati i 30 minuta, Svetom Arhijerejskom liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogoridice u Zaječaru, nakon čega će, u 10.00 sati, u porti Saborne crkve, biti organizovano veliko vodoosvećenje.

Svečana litija na Bogojavljenje, počinje u 10 sati i 30 minuta, a kretaće se od Saborne crkve, kroz centar grada, do Popove plaže. Pola sata kasnije, u 11.00 sati, počinje svečanost povodom sedmog plivanja za Časni krst na Popovoj plaži.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>