Najnovije vesti
Home / Kultura / Svetski dan horskog pevanja biće obeležen i u Zaječaru
Svetski dan horskog pevanja biće obeležen i u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja biće obeležen i u Zaječaru

Povodom Svetskog dana horskog pevanja, pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ nastupiće danas, 7. decembra, u Domu kulture u Negotinu, zajedno sa horovima iz Timočke Krajine i Rumunije. Početak koncerta je u 18:00 sati.

Svetski dan horskog pevanja (World choral day) biće obeležen i u Zaječaru, u sredu, 12. decembra od 18:00 sati. Natupiće: Dečji hor O.Š. „Ljuba Nešić“, Dečji hor Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Vokalni sastav „Ž-dur“, Kamerni hor „Lavirint, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, „Hor Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, svi iz Zaječara kao i Gradsko pevačko društvo „Mokranjac“ iz Negotina i Hor „Sveti kralj Stefan Dečanski“ iz Knjaževca.

Svetski dan horskog pevanja proslavlja se 28 godina, svake druge nedelje u decembru , ili oko tog datuma. Svake godine, menja se tema Svetskog dana horskog pevanja, a za 2018.godinu tema je Kraj Velikog rata. S obzirom na to da je zvaničan datum završetka Prvog svetskog rata 11. novembar 1918. godine, i da je ovaj datum blizu druge nedelje u decembru dogovoreno je da se Svetski dan horskog pevanja obeležava u periodu od 11. novembra do 16. decembra 2018. godine, kako bi se nizom koncerata priredila zapažena komemoracija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>