Najnovije vesti
Home / Vesti / Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen i u Zaječaru
Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen i u Zaječaru

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen i u Zaječaru

Najmlađi volonteri Crvenog krsta u Zaječaru juče su na Trgu oslobođenja crtali i delili letke svojim vršnjacima, upozoravajući na moguće opasnosti koje vrebaju od pojedinih nepoznatih ljudi.

Učeteljica u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ Marija Šogor kaže, da je vršnjačko učenje najbolji način objašnjavanja i približavanja teme o opasnostima trgovine ljudima.

„Ekipa petlića iz Osnovne škole „Ljuba Nešić“ obeležava ovaj dan tako što crta, boji i poziva svoje vršnjake da se pridruže novoj akciji. Imali smo niz aktivnosti, niz edukacija, gde deci ukazujemo na sve moguće negativnosti koje nam prete na svakom koraku. Ova deca to dobro znaju i naravno da se trude da svojim vršnjacima na dečji način to prikažu, jer je vršnjačko učenje najprirodnije, najzahvalnije i pokazuje najveće rezultate“, rekla je Marija i dodala:

„Ova ekipa je dva puta osvojila Državno prvenstvo u prvoj pomoći. Ja sam jako ponosna, kao učitelj, što ova humana vrednost pokazuje rezultate, a već u septembru nas očekuje ponovo državno prvenstvo. Verujem da su ova divna deca na pravom životnom putu“, zaključila je Marija.

Inače, Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se peti put, nakon što je ustanovljen, novembra 2013. u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>