Najnovije vesti
Home / Vesti / Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima biće obeležen i u Zaječaru
Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima biće obeležen i u Zaječaru

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima biće obeležen i u Zaječaru

Povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u ponedeljak, 30. juna na Trgu oslobođenja u Zaječaru,  najmlađi volonteri zaječarskog Crvenog krsta razgovaraće sa građanima i ukazivati na značaj ovog problema.

Kontinuiranim sprovođenjem informativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, Crveni krst Srbije nastoji da zaštiti mlade od zamki trgovine ljudima prenošenjem preventivnih poruka, a javne manifestacije su poziv svima da daju svoj doprinos u odgovoru na ovaj izazov.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se peti put, nakon što je ustanovljen, novembra 2013. u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Volonteri će razgovor sa građanima obavljati od 13.00 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>