Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sveti Sava obeležen i u PU „Đulići“ -Predškolci dobili bojanke (FOTO)
Sveti Sava obeležen i u PU „Đulići“ -Predškolci dobili bojanke  (FOTO)

Sveti Sava obeležen i u PU „Đulići“ -Predškolci dobili bojanke (FOTO)

Internacionalna policijska asocijascija, Sekcija Srbije, Regija Zaječar, povodom obeležavanja Dana Svetog Save, danas je podelila deci u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ u Zaječaru, bojanke „Kroz igru učimo o bezbedosti“. 

Mališani su se ovom prilikom bliže upoznali sa radom policije, vatrogasne službe, i sa pravilima u saobraćaju.

Tanja Jovanović direktorka PU „Đulići“ je ovom prilikom rekla da se ova ustanova uvek rado odazove ovakvim akcijama.

„Ovakvu akciju smo realizovali i pre dve godine, i deca i roditelji su bili izuzetno zadovoljni. Ove bojanke će mališanima sigurno koristiti u narednom periodu“, rekla je Jovanović.

Bojanke služe da deca kroz igru uče o svojoj ličnoj bezbednosti, ali i o bezbednosti u saobraćaju. Kako da se ponašaju i na ulici, ali i u kući“, rekao je ispred  Internacionalne  policijske asocijascije u Zaječaru,  Aleksandar Pešić.

Bojanke za predškolce su izdate u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije – Policijskom upravom Zaječar, Gradom Zaječarom i Centrom za kulturu i turizam CEKIT -Zaječar, kako bi se deca upoznala sa radom policije i Sektora za vanredne situacije i stekla osnovna znanja o ličnoj bezbednosti i bezbednosti u saobraćaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>