Najnovije vesti
Home / Ritam grada / SUTRA U ZAJEČARU BOGOJAVLJENSKE SVEČANOSTI: Za plivanje za Časni krst do sada 25 prijavljenih
SUTRA U ZAJEČARU BOGOJAVLJENSKE SVEČANOSTI: Za plivanje za Časni krst do sada 25 prijavljenih

SUTRA U ZAJEČARU BOGOJAVLJENSKE SVEČANOSTI: Za plivanje za Časni krst do sada 25 prijavljenih

Plivanje za Bogojavljenski Časni krst na Crnom Timoku na Popovoj plaži u Zaječaru, biće organizovano sutra, 19. janura u 10 sati i 30 minuta. Prema rečima organizatora, do sada se za plivanje za Časni krst prijavilo 25 učesnika. 

Podsetimo, svetkovanje Bogojavljenja počinje u 8 sati Svetom Arhijerejskom liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogoridice u Zaječaru, nakon čega će u 9 sati i 30 minuta, u porti Saborne crkve, biti organizovano veliko vodoosvećenje.

Svečana litija na Bogojavljenje, počinje u 10 sati, a kretaće se od Saborne crkve, kroz centar grada, do Popove plaže. Pola sata kasnije, u 10 sati i 30 minuta, počinje svečanost povodom šestog plivanja za Časni krst na Popovoj plaži.

Svi zainteresovni plivači mogu se prijaviti Službi protokola, u zaječarskoj Gradskoj upravi, još danas. Pravo učešća imaju punoletne osobe, a kako navode organizatori, takmičiće se svi prijavljeni plivači koji dobiju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>