Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sutra svečana akademija Tehničke škole u Zaječaru povodom 50 godina postojanja
Sutra svečana akademija Tehničke škole u Zaječaru povodom 50 godina postojanja

Sutra svečana akademija Tehničke škole u Zaječaru povodom 50 godina postojanja

U okviru obeležavanja 50 godina Tehničke škole u Zaječaru sutra će u Pozorištu „Zoran Radmilović“ biti održana svečana akademija.

Kako je planirano,  u 13 sati počinje svečana akademija nakon čega će Dramska sekcija Tehničke škole u Zaječaru izvesti komad „Jer za ljubav treba imat dušu“.

Povodom ovog velikog jubileja biće dodeljene i dve plakete, Gradu Zaječaru i Školskoj upravi, Ministarstvu prosvete. Takođe, nastavnici i direktori prve generacije Tehničke škole dobiće zlatnu značku.

Tehnička škola u Zaječaru počela je sa radom kao niža stručna škola za učenike u privredi. Do 1951. godine u školu učenika u privredi uglavnom su upisivani učenici sa završenom četvorogodišnjom školom. Tek 1967.godine formalno će se ona u svom statusu izjednačiti sa ostalim srednjim školama.

Godine 1966. dolazi do osnivanja Tehničke škole koja je imala mašinski i elektrotehnički odsek. Na početku rada u svakom odseku bilo je po dva odeljenja prvog razreda sa ukupno 148 učenika. 1967.godine došlo je do integrisanja svih srednjih škola u Centar usmernog obrazovanja “AVNOJ“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>