Najnovije vesti
Home / Kultura / Sutra, 28. jula počinje 34. Festival instrumentalne tradicije Balkana
Sutra, 28. jula počinje 34. Festival instrumentalne tradicije Balkana

Sutra, 28. jula počinje 34. Festival instrumentalne tradicije Balkana

Izložbama slika, domaće radinosti i tradicionalnih instrumenata u prepodnevnim časovima, u petak 28. jula u Grljnu počinje 34. Festival instrumentalne tradicije Balkana. 

U centru sela, u periodu od 10 do 20 časova biće postavljena i izložba meda i proizvoda od meda, dok je za 19.30 zakazan defile učesnika ovogodišnjeg festivala. Nakon toga sledi kulturno-umetnički program u kome će učestvovati Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“, Kud iz Svrljiga, kao i brojni izvođači na tradicionalnim instrumentima. U okviru kulturno-umetničkog programa, ispred Doma kulture, nastupiće i duvački orkestar „Barka“ iz Knjaževca.

Drugog dana festivala, u subotu, 29. jula posetioci će moći da razgledaju izložbu slika, domaće radinosti i tradicionalne instrumente, od 19.30 biće organizovan defile učesnika, dok u 20 časova počinje nastup izvođača na tradicionalnim instrumentima. U kulturno-umetničkom programu nastupiće KUD Orkestar „Leiki“ iz Ilina i etno grupa „Svarožići“ iz Jagodine.

Festival će biti završen dodelom majstorskog pisma ispred Doma kulture u Grljanu.

Organizatori festivala su Centar za kulturu i turizam „Cekit“ Zaječar i Mesna zajednica Grljan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>